Проекти

Постъпления на нови издания във фондовете на Регионалната библиотека в Сливен

Проект „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност”

Най-богатото книжовно средище в града под Сините скали - Регионалната библиотека „Сава Доброплодни” обогатява фондовете си с над 2000 нови единици по защитения проект „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност” - 2019 г.

Финансиран от българското правителство, той ще се осъществи до средата на декември т. г., в стимулиране функциите на културните институти като огнища на знания, духовност и приобщаване на младите хора и възрастните към процесите на четене.

Потребителите могат да проследят постъпващата ежеседмична информация за новите заглавия на сайта на библиотеката http://reglibsliven.iradeum.com, раздел “Нови книги”, като с тези от проекта читателите ще бъдат зарадвани за потребление в навечерието на Коледните и Новогодишните празници. Присъщата отговорност на служителите в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”- Сливен ще позволи и сега своевременното обработване на всички новопостъпили носители, обезпечаващи не само ценна информация, но и емоционално съпреживяване със знанието и книгата  на многобройните читатели.

18 000 лв е стойността на настоящото книжовно и културно-информационно начинание в Регионалната библиотека в Сливен - с осигурените от 66 издателски къщи в страната ценни справочни източници и изследвания из областите: психология, право, политология, история и икономика; техника, математика и компютърни науки; медицина и природонаучни дисциплини; изкуство, езикознание, литературознание, художествена литература за деца и възрастни на български и чужди езици и др. В новото попълнение са налични и източници на нетрадиционни носители, както и албуми, нотни и картографски издания и др.

Показателно е присъствието в проекта на заглавия (20%) от съвременни български автори.

Автор: Иванка Денева
10.11.2019 г. 17:17
Посетено: 918
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/30442-postapleniya-na-novi-izdaniya-vav-fondovete-na-regionalnata-biblioteka-v-sliven