Проекти

За музиката: серия разговори с водещ Илия Граматиков

5 юни 2019: Музикални препрочити на римски фрагменти с културолога Николай Колев

За музиката: серия разговори с водещ Илия Граматиков

 

◊ ПОКАНА

„За музиката“ е замислен като диалогичен формат, чиято цел е да даде възможност да мислим, слушаме и разговаряме за музика по начин, който не е затворен нито в „закодирания“ строго професионален език, нито в чисто любителската битка на вкусове. Всяка от срещите в тази серия ще предложи различна перспектива, зададена от предпочитанията на подбраните гости към определени теми, свързани с различни музикални епохи, разнообразни исторически и социокултурни контексти, стилове, жанрове, тенденции, и разгърнати въз основа на представителни извадки от техни любими музикални произведения. Подобна перспектива предполага по-интимна атмосфера, предразполагаща към споделяне на подчертано лично – както любителско, така и професионално – отношение към музиката.

 

5 юни 2019

Музикални препрочити на римски фрагменти    

с културолога Николай Колев

Водещ: Илия Граматиков - музиколог, диригент, преподавател по история на музиката и артистичен директор на фестивала ppIANISSIMO.

Николай Колев завършва философия и културология в СУ „Св. Климент Охридски”, където е бил и хоноруван асистент по естетика. Преподавал е предметите от философския цикъл в 9-а Френска езикова гимназия в София. От 1998 до днес е хоноруван преподавател в НБУ. В продължение на 4 години заедно с Илия Граматиков води интердисциплинарния формат „Салон за музика и рефлексии”. Бил е сценарист, редактор и продуцент на предаването „Библиотеката” на БНТ. В момента е водещ на предаването. Бил е също редактор и водещ на предаването „Култура.бг” (бивше „Денят започва с култура”) на БНТ, а понастоящем е негов изпълнителен продуцент.

 

5 юни 2019, 19 часа, Театрална зала „Алма Алтер“ в Софийския университет. 

Вход свободен.

 

Автор:
Културен център на СУ
Публикация:
04.06.2019 г. 17:11
Посетено:
948
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/29798-za-muzikata-seriya-razgovori-s-vodesht-iliya-gramatikov