Проекти

За музиката: серия разговори с водещ Илия Граматиков

15 май 2019: Самотата на творческия акт с композитора Георги Арнаудов

За музиката: серия разговори с водещ Илия Граматиков

 

◊ ПОКАНА

„За музиката“ е замислен като диалогичен формат, чиято цел е да даде възможност да мислим, слушаме и разговаряме за музика по начин, който не е затворен нито в „закодирания“ строго професионален език, нито в чисто любителската битка на вкусове. Всяка от срещите в тази серия ще предложи различна перспектива, зададена от предпочитанията на подбраните гости към определени теми, свързани с различни музикални епохи, разнообразни исторически и социокултурни контексти, стилове, жанрове, тенденции, и разгърнати въз основа на представителни извадки от техни любими музикални произведения. Подобна перспектива предполага по-интимна атмосфера, предразполагаща към споделяне на подчертано лично – както любителско, така и професионално – отношение към музиката.

 

15 май 2019: Самотата на творческия акт

с композитора Георги Арнаудов

Водещ: Илия Граматиков - музиколог, диригент, преподавател по история на музиката и артистичен директор на фестивала ppIANISSIMO.

Георги Арнаудов е български композитор, преподавател в Нов български университет, доцент по композиция и хармония, доктор по музикознание и музикално изкуство. Автор е на симфонични, камерни, вокални и хорови творби, клавирна музика, музика към театрални и балетни постановки. Носител е на национални и международни премии и награди. През последните години негови творби имат своите световни премиери в най-престижни концертни зали във Ванкувър, Виена, Лондон, Москва, Мюнхен, Ню Йорк, Париж, Пекин. Реализирал е записи на десетки свои творби и има издадени осем авторски звукозаписни албума.  

 

15 май 2019, 19 часа, Театрална зала „Алма Алтер“ в Софийския университет. 

Вход свободен.

 

Автор:
Културен център на СУ
Публикация:
09.05.2019 г. 16:38
Посетено:
917
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/29598-za-muzikata-seriya-razgovori-s-vodesht-iliya-gramatikov