Проекти

Социален цирк за Надежда

Социален цирк за Надежда

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 4 април 2019 г. от 14.00 до 18.00 ч., Фондация "Мини Арт" ще представи подхода „Социален цирк за работа с деца със затруднения" в Жълтата къща на Цариградко шосе 17, София.

Събитието ще започне с отворена тренировка за деца и младежи от центрове за деца в квартал Надежда, като ще се включат и други деца (групата е до 30 деца). Те ще се учат да жонглират, да карат юнисайкъл, да правят акробатични номера.

В 16.00 часа Н. Пр Сорен Якобсон, посланик на Дания, ще открие официалната програма, като представи проекта „Социален цирк за Надежда“, финансиран от Столична община и френския културен институт.

Ще се дискутира с хора от НПО и академичните среди ефектът от подхода, както и възможностите за разширяване на приложението.

Основната цел на събитието е да даде официален старт на кампанията за набиране на средства за Циркова тента, за да може да бъде създадено място, където да се събират участници, професионалисти и съмишленици на каузата и да популяризират Социалния цирк в България.

Поканени са също посланици на страни от Европейския съюз, който подкрепят идеята – Белгия, Франция и Италия. В тези държави в последните 20 години социалният цирк набира все по-голяма популярност и дава добри резултати за подобряване на когнитивните и комуникативните умения на участниците – нещо, от което имаме нужда всички, но най-вече тези, които трябва да се борят за достоен и пълноценен живот.

 

Повече по темата: https://miniartfest.com/proekti/socialcircus/

 

Автор: Организаторите
28.03.2019 г. 13:40
Посетено: 737
Етикети: проект, общество, деца със затруднения, Социален цирк за Надежда, Фондация "Мини Арт"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/29298-sotsialen-tsirk-za-nadezhda