Проекти

Кандидатствайте за младежки форум в Габрово

Дискусионният форум - по нова образователна методика

Кандидатствайте за младежки форум в Габрово

 

◊ МЛАДЕЖКИ ФОРУМ ПО НОВ МОДЕЛ В ГАБРОВО

Младежи от Габрово на възраст от 14 до 30 години могат да кандидатстват за участие в младежки дискусионен форум, който ще се проведе в Дома на хумора и сатирата в Габрово на 10 ноември.

Форумът се организира от най-големия уличен фестивал в Габрово след Карнавала - 6Fest и неговият създател Момчил Цонев. На форума за първи път ще се представи нова образователна и общностна методика, вдъхновена от габровското минало.

Участието е безплатно. Младежите могат да кандидатстват до 3 ноември чрез попълване на онлайн формуляр ТУК.

Чрез новата методика целим да създадем активна младежка общност в Габрово, а по време на форума да дискутираме младежката среда в Габрово - силните, слабите страни, предизвикателствата и възможностите пред нея, споделят организаторите.

 

◊ НОВ ОБРАЗОВАТЕЛЕН МЕТОД, ВДЪХНОВЕН ОТ МИНАЛОТО НА ГАБРОВО

„Това е образователен и общностен метод, който се базира върху примера и опита от габровското минало още от Възраждането, но и на други традиционни български явления. Идеята за метода се роди още през 2016 г., но сега дойде времето той да бъде приложен на практика. Младежи от Габрово ще имат шанса да бъдат първите, които реално да се запознаят с него. Целта му е създаването на активна общност и по-ефективното образование извън училище“ – споделя Момчил Цонев.

Не е случайно, че именно Цонев е автор на метод, основан върху историята. Той е автор на поредицата от исторически издания „Габрово – живият град“ заедно с историка Даниела Цонева, както и на едноименната Фейсбук страница. Най-популярната книга от поредицата е „Имало едно време в Габрово“.

 

◊ КОЙ Е ОРГАНИЗАТОРЪТ НА ФОРУМА МОМЧИЛ ЦОНЕВ?

Момчил Цонев е сред 20-те най-изявени млади личности на България за 2018 г., отличен за културния му принос към Габрово. Създател на първия Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest, първата онлайн енциклопедия за Габрово Gabrovowiki, първата компютърна игра за Габрово Gabroville, най-популярния клип за Габрово „Щастливо Габрово“. Автор е на 4 книги за града – „Имало едно време в Габрово”, „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)”, „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов” (трите в съавторство с историка Даниела Цонева) и „Снежно Габрово за деца”. Създател и главен редактор на онлайн медията Габрово Daily, портала Gabrovo.net и бизнес портала biz.gabrovo.net. Завършил е Националната Априловска гимназия. Бакалавър по журналистика и магистър по културология в СУ „Св. Климент Охридски“. Докторант по онлайн журналистика в Софийския университет. Носител на наградата на Община Габрово „Златен Хирон“ за принос в развитието на града (2004).

 

◊ УЛИЧНИЯТ ФЕСТИВАЛ 6FEST ВЪРНА КАРНАВАЛНИЯ ДУХ НА ГАБРОВО

Третото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest се проведе на 5 и 6 октомври. В първия ден стотици танцьори и граждани преминаха през центъра на Габрово в мащабно танцово шествие, а вечерта завърши с музикално-танцов спектакъл на централния площад “Възраждане”. 6Fest представи някои от най-добрите местни младежки и артистични формации - Шоу-балет “Магия”, Фолклорен ансамбъл “Сивек”, Клуб по спортни танци “Ритмика”, Танцова школа “Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци „Инкансабле“, Виктория Гергова и Маргарита Георгиева от Музикална школа “Звезди в аванс” и Ивета Петрова, огнена формация “Fire Shadows” и Оркестър Габрово. На втория ден 6Fest превърна Шести участък в квартал на изкуствата с историческа разходка на фолклорен ансамбъл „Сивек“, улична магия от Quick Hands Junior, латино фиеста с Радослав Талев и младите китаристи от Музикална школа „Звезди в аванс“, хумористичен театър с младежкия състав “Смехоранчета” към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1928“, живи статуи с театрална формация „Гаргара“ към НЧ “Христо Смирненски – 1949”.

Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ на Сдружение “Обществен комитет “Васил Левски” – Габрово”, част от който е и младежкият форум, се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.

 

Автор:
Обществен комитет "Васил Левски" - Габрово
Публикация:
01.11.2018 г. 18:09
Етикети:
6Festпокана за участиеГабровомладежки форум
младежки дискусионен форум
Посетено:
717
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/28479-kandidatstvayte-za-mladezhki-forum-v-gabrovo