Проекти

Арт ателие за деца, посветено на Франсиско Гоя в СГХГ

27 октомври 2018, 11.00-12.30 ч. Вход свободен!

Арт ателие за деца, посветено на Франсиско Гоя в СГХГ

 

◊ ПОКАНА

Арт ателие, посветено на големия испански художник Франсиско Гоя ще се проведе на 27.10. (събота) от 11.00 до 12.30 ч. в Софийска градска художествена галерия. Инициативата е на Посолство на Кралство Испания и Фондация Изиарт, като ателието е част от поредица ателиета за деца, посветени на големите испански художници и тяхното изкуство (до момента са представени Пикасо и Миро).

Ателието за Гоя ще запознае децата с изкуството на художника от ранния му период, когато той рисува в стил Рококо множество портрети на кралското семейство, както и сцени от всекидневието на испанската аристокрация. В заниманието ще е включена кратка теоретична презентация за неговото изкуство, както и практическо занятие, в което децата с колаж и рисунка ще пресъздават костюмите и персонажите от картините на Гоя.

През ноември е предвидено ателие, посветено на Веласкес.

Инициативата е част от партньорството между Софийска градска художествена галерия и Изиарт, които за поредна година стартират Изкуство за малките – безплатно рисуване за най-малките. Всяка събота деца на различна възраст ще имат свободен достъп до изложбите на СГХГ и ще могат да рисуват под напътствията на млади артисти, завършили Национална художествена академия. Творческите материали ще се предоставят на място, а заниманията ще се случват в различни зали - целта е, едновременно с рисуването, хлапетата да научат любопитни неща за изкуството.


За повече информация: FB: Easyart Bulgaria

Автор: Фондация Изиарт
23.10.2018 г. 15:15
Посетено: 749
Етикети: ателиета за деца, проект, СГХГ, Фондация Изиарт, Франсиско Гоя, Посолство на Кралство Испания
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/28427-art-atelie-za-detsa-posveteno-na-fransisko-goya-v-sghg