Проекти

Ден на отворените врати в специалност "Японистика" на Софийски университет

В продължение на шест часа участниците ще могат да се включат в различни открити уроци, публични лекции и ателиета

Ден на отворените врати в специалност "Японистика" на Софийски университет

 

◊ ПОКАНА

Ден на отворените врати в специалност „Японистика" ще се проведе на 7 октомври (неделя). Център за Източни езици и култури в Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще приветства всички посетители от 13:00 до 19:00 ч. Събитието е част от 29. Дни на японската култура в България и се организира от катедра Японистика, Факултет по класически и нови филологии към СУ „Св. Климент Охридски" (бул. „Тодор Александров" 79, до метростанция „Опълченска"). Входът е свободен до запълване на капацитета на залите.

Организаторите на Деня на отворените врати в специалност „Японистика" целят максимално да приближат японската култура и науката до хората, същевременно с това и да разкрият различни, непознати и интересни факти за Япония. Освен това чрез предоставена на достъпен език информация в рамките на откритите уроци, публичните лекции и ателиета цели да запознае публиката със спецификите на специалността и възможностите, които предоставя.

В продължение на шест часа, участниците ще могат да се запознаят с различни аспекти на японската образователна и научна дейност. Чрез интересни и в същото време интерактивни методи преподаватели от специалност „Японистика" на СУ заедно с техните студенти ще представят особеностите на японския език и култура.

По време на публичната лекция, посветена на японските топли минерални извори, ще бъде споделен ценен японски опит, а чрез паралелното четене на средновековна японска поезия ще бъде нагледно демонстрирана красотата на звук и образ в японската литература. Финалното събитие от програмата за деня пък ще бъде открита дискусия с публиката, чрез която всички университетски преподаватели-японисти ще се постараят да отговорят на въпросите на гостите.

Програмата с всички събития в рамките на Дни на японската култура 2018 може да откриете тук: http://www.bg.emb-japan.go.jp/files/000394988.pdf.
 
Заповядайте на едно от 17-те събития в София, Варна, Стара Загора и Казанлък тази година и се докоснете до уникалния дух на Япония!


За Дните на японската култура в България
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 г. За двадесет и девета поредна година българската публика има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.

29-ите Дните на японската култура през 2018 г. се осъществяват със съдействието на Клуб „Приятели на Япония в България – Нихон Томоно Кай" и с любезната финансова подкрепа на Astellas, Canon, FANUC, Geotechmin, Honda, JTI, KWP, LB Bulgaricum, Lexus, Mitsubishi Corporation, Mitsubishi Electric – ClimaCom, Moto-Pfohe, Toshiba, Toyota, Yazaki и Yokogawa – България.

 

Автор:
Публикация:
05.10.2018 г. 17:07
Посетено:
1614
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/28332-den-na-otvorenite-vrati-v-spetsialnost-yaponistika-na-sofiyski-universitet