Проекти

„До Ре Ми в пелени“ и „Музичко в света на Музиката“ за децата на Видин

Специален подарък на Държавна опера Стара Загора по време на Летните вечери на операта и балета – Баба Вида 2018

„До Ре Ми в пелени“ и „Музичко в света на Музиката“ за децата на Видин

 

◊ ПОКАНА

Специалният подарък на Държавна опера Стара Загора за малчуганите на град Видин по време на второто издание на Летните вечери на операта и балета – Баба Вида 2018 е незабравимо музикално приключение със спектаклите „До Ре Ми в пелени“ и „Музичко в света на Музиката“.

От 11.00 ч. на 3 август в Крайдунавски парк - Видин ще бъде представен един от най-успешните проекти за деца на Старозагорската опера „ДО РЕ МИ в пелени“ – опера за деца от 0 до 3 години. Режисьор на атрактивното представление е Росица Костова, асистент-режисьор Пенка Александрова. Участват Нина Димитрова, Нели Нечева, Теодор Петков, Никола Марулев и Трио „Реверанс“. Съпровод на пиано - Светлана Денева.

 „До Ре Ми в пелени“ предлага на най-малките любители на операта на вълнуващо пътешествие на крилете на музиката. С класически произведения от цял свят мъниците от 0 до 3 годинки ще преплуват хубавия син Дунав, ще танцуват неаполитанска тарантела и виенски валс, ще подремнат с руски приспивни мелодии, ще играят и ще се забавляват.

От 12,30 ч. - отново в парка, ще бъде представен спектакълът за малко по-големите деца „МУЗИЧКО в света на Музиката“ - анимиран музикален проект за деца от 3 до 7 години на Държавна опера Стара Загора. Създаден е по идея и режисура на Красимира Георгиева. Участват Нели Нечева, Теодор Петков, инструментално трио „Реверанс".

Музичко е сред нас! Той е пухкаво, бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде - в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина... Музичко е забавен, интересен и увлекателен  и е в очакване да се срещне с вас, приятели! Заповядайте да пеем и танцуваме заедно!

Входът и за двете представления е свободен!

Автор: Сийка Лапачка, Държавна опера Стара Загора
01.08.2018 г. 14:16
Посетено: 662
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/28106-do-re-mi-v-peleni-i-muzichko-v-sveta-na-muzikata-za-detsata-na-vidin