Проекти

Втора благотворителна разпродажба на книжарници Сиела за децата на ParaKids

Тази събота, 26 май, от 10:30 ч. до 19:00 ч. на Откритата сцена на Театър „София“

Втора благотворителна разпродажба на книжарници Сиела за децата на ParaKids

 

◊ ПОКАНА

"Вълна от намаления за морски приключения" е благотворителна разпродажба, организирана от Книжарници Сиела с любезното домакинство на театър „София“. Успешното първо събитие, събра 2400 лв. и осигури незабравими приключения в планината на група деца и техните родители .

Интересът към първата благотворителна разпродажба за децата на ParaKids беше огромен и след десетки запитвания за следващо издание организатори и партньори решиха да го превърнат в традиция.

Събитието ще се проведе на 26 май (събота) от 10:30 ч. до 19:00 ч. на Откритата сцена на Театър „София“ с вход свободен през целия ден.

Всички желаещи ще могат да си закупят на символична цена стоки с нарушен търговски вид, които са годни за употреба. На цени от 1 до 20 лв. ще можете да си закупите хубава книга, комплекти за рисуване, раници, несесери, игри, играчки, музика и още много интересни неща.

Събраната сума ще бъде в подкрепа на Летния лагер на ParaKids в Приморско.

Летният лагер на ParaKids е предназначен за деца с увреждания, деца в норма и техните семейства. Целта на лагера е да даде равен достъп и възможност на децата с увреждания (аутизъм, тежки физически увреждания, незрящи) да изпитат емоцията от игри и спорт на морския бряг, заедно с приятели и семейство.

 

Сумата, към която се стремим е 5000 лв. и вярваме, че с общи усилия ще можем да помогнем на двете момичета Даниела и Бояна, които с каузата си са победител в ПРОМЯНАТА - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България.

През юни 2017 те организираха първия си летен спортен лагер "Морски приключения" и зарадваха 22 деца - с детска церебрална парализа, с аутизъм, незрящи, както и деца без увреждания.

 

Най-голямата награда за ParaKids е искрената радост на децата, които, въпреки различията си, откриваха своите неподозирани възможности. "Децата играят заедно и намират нови приятели, емоцията е невероятна! Искаме да развием ParaKids, за да стане нещо постоянно и стабилно и още повече деца да имат достъп до спорт." - сподели в интервю за NOVA Бояна, една от създателките на ParaKids.

Нека заедно да продължим прекрасната инициатива на ParaKids, като съберем необходимите средства за Летния лагер през 2018 г.

Освен разпродажбата, на Откритата сцена на Театър "София" през целия ден ще има забавления и изненади.

Програмата включва:

11:00 ч. - 12:00 ч. - Игри за деца с ParaKids

14:00 ч. - 15:00 ч. - Творческа работилничка за деца със Staedtler

16:30 ч. - 17:30 ч. - Творческа работилничка за деца с "ШиШарка"

18:00 ч. - 19:00 ч. - Концерт с High Light Singing Studio

Очакваме ви!

 

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/2114781758549690/?active_tab=about

Партньори: Театър "София", Промяната, ParaKids, Креативна работилничка „ШиШарка“, Staedtler, APLI Kids.

Медиен партньор: БГ Радио

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
22.05.2018 г. 15:57
Посетено:
919
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/27789-vtora-blagotvoritelna-razprodazhba-na-knizharnitsi-siela-za-detsata-na-parakids