Проекти

Библиотека "Варненско слово"

Сдружение на писателите Варна се включва в Нощта на музеите и галериите 2018

◊ ПОКАНА

Сдружение на писателите Варна се включва в "Нощта на музеите и галериите" Варна 2018. Това ще се случи в събота, 19 май, от 15 до 19 часа в Дома на писателите на ул. "Крали Марко" 11. Поводът и поканата към всички е стартиращата кампания за набиране на книжен фонд, с който да бъде създадена библиотека само с варненски автори. Нейното име е "Варненско слово".

В посочения час и място вратите на къщата са отворени за всички, които искат да се запознаят със заглавията, които вече са в библиотеката на Сдружението; да беседват, да споделят идеи и най-вече: да дарят книги или да предложат идеи за увеличаването на книжния фонд.

Управителния съвет и членовете на Сдружението се обръщат към всички читатели и автори, граждани на Варна и от страната - да дарят книга/книги от варненски автор. Всички получени издания ще бъдат съхранени в едно от помещенията на Дома на писателите, където ще бъде и занапред библиотеката.

Създаването на библиотека "Варненско слово" ще улесни всички читатели, търсещи произведения на местни автори. А и не само - самото съществуване на подобна библиотека ще направи така, че писаното слово на Варна да стане по-популярно и достъпно.

Предвижда се периодично заглавията да бъдат публикувани в сайта на Сдружението. Както и да бъде изготвен подробен каталог на получените заглавия. За в бъдеще се предвижда и тематични вечери - представяния на автори; четения на нова и стара варненска литература.

Предварително благодарим на всички, които ще се включат в кампанията.

 

Сдружение на писателите Варна

Телефон за връзка: 0887 371953 - Мариан Желев

Събитието във фейсбук ТУК

Автор:
Сдружение на писателите Варна
Публикация:
17.05.2018 г. 14:12
Посетено:
972
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/27737-biblioteka-varnensko-slovo