Проекти

Нощ на литературата 2018 във Варна

На 9 май във Варна ще четем на 11 места

Нощ на литературата 2018 във Варна

 

◊ НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА, ВАРНА 2018

Тазгодишното издание на Нощ на литературата във Варна съвпада с Деня на Европа, 9 май. На 11 места в града ще бъдат представени съвременни текстове от литературите на България, Ирландия, Испания, Италия, Португалия, Франция, Чехия, Швейцария, Швеция и Холандия. Изкушените от литературата ще могат да чуят предварително подбраните откъси в превод на български, както и на езика, на който са написани.

Литературната нощ ще започне в 17 часа в Регионална библиотека „Пенчо Славейков”, където от 18 до 22 часа варненци и гостите на града ще слушат на живо откъси от романа „Фини прахови частици”, представени на живо от автора - Ангел Игов, специален гост на Нощта във Варна.

По същото време на всеки половин час започват четенията във всички „читателски гнезда”, като сред четците са дипломати, журналисти и актьори.

Нощта на литературата във Варна ще продължи и на следващия ден – 10 май, когато Игов ще вземе участие в литературен разговор и дискусия на тема „Културата на неучастие и възможностите за промяна“.

Организатори на събитието във Варна и през 2018 г. са Младежка фондация „Аморфа“ и Дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.

Пълната програма можете да намерите на страницата на организаторите тук.

Автор:
Младежка фондация „Аморфа“
Публикация:
08.05.2018 г. 14:25
Посетено:
1128
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/27664-nosht-na-literaturata-2018-vav-varna