Проекти

“Заедно в час” удължава срока за кандидатстване за участници по програмата си до 10 април

Желаещите да се включат в програмата за професионално и лидерско развитие могат да заявят своя интерес на сайта на организацията

 “Заедно в час” удължава срока за кандидатстване за участници по програмата си до 10 април

 

◊ ПОКАНА

В резултат на високия интерес от училища към учители по програмата за професионално и лидерско развитие на фондация “Заедно в час”, организацията обявява допълнителни 16 дни за кандидатстване за нови участници. До 10 април всички желаещи да се включат в новия випуск учители по програмата на “Заедно в час” могат да подадат кандидатурите си на сайта www.apply.zaednovchas.bg. По този начин организацията се стреми да отговори на максимален брой заявки за учители от училищата в страната.

От септември 2018 г. новите участниците ще преподават две години в училища партньори на организацията в някой от следните региони – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. По време на интензивна лятна подготовка и с допълнителни обучения през двете години участниците развиват умения както за работа в класната стая, така и за продължаване на кариерното им развитие с фокус върху образованието. Възпитаници на програмата се реализират като преподаватели и училищни лидери, както и в сферите на социалното предприемачество и образователните политики.

За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито предварително придобита професионална квалификация “учител”. Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2018 г.) и нагласа, че всяко дете може да постигне успех и заслужава качествено образование. Участниците, които нямат квалификация “учител”, ще преминат специализирано обучение в университет партньор на организацията и ще придобият правоспособност за преподаване при завършване на програмата. Подробните критерии за кандидатстване и процес на подбор са описани на www.apply.zaednovchas.bg.

До 13 април продължава и кампанията за училища партньори на “Заедно в час”, като училищата могат да попълнят своите заявки за нови учители за учебната 2018/2019 г. през интернет страницата на фондацията www.zaednovchas.bg.

“Заедно в час” работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията помага нови хора – успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна и намаляване на образователното неравенство в страната. В момента над 160 учители по програмата на “Заедно в час” преподават в 80 партньорски училища.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

Автор:
Фондация "Заедно в час"
Публикация:
04.04.2018 г. 17:04
Посетено:
1084
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/27400-zaedno-v-chas-udalzhava-sroka-za-kandidatstvane-za-uchastnitsi-po-programata-si-do-10-april