Проекти

Калин Донков – поет на март в Столична библиотека

28 март 2018, 18:30 ч., Литературен клуб на Столична библиотека

Калин Донков – поет на март в Столична библиотека

 

◊ ПОКАНА

Калин Донков – поет на март в Столична библиотека

Един от големите съвременни български поети ще се представи на 28 март (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката. За него ще говори неповторимата Екатерина Йосифова, която също беше поет на месеца (за февруари), и с която го свързва не само поезията, но и дългогодишно приятелство.

Входът е свободен, а книгите на Калин Донков ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели” през целия месец март.

Заповядайте!

Калин Донков е роден на 2 декември 1941 г., израства в Плевен. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил в Националното радио и Националната телевизия, както и в много периодични издания. Интерес сред читателите намират неговите поредици „Частен случай“, „Ранни мемоари“, „Нерви и утехи“. Поезията му е превеждана на английски, руски, френски, испански, полски, чешки, словашки, словенски, сръбски, украински, гръцки, арабски, пенджабски и др. Проза — на руски и чешки. По стиховете му са създадени песни, по някои прозаични творби — филми и пиеси.

Книги с лирика: „Априлски хълмове“, „Внезапна възраст“, „Риза за ближния“, „Неизбежен човек“, „Животът е последен“, „Очевидец на съдбата“, „Незабрава“, „Пази се от сърцето“, „Събуди ме вчера“, „Елегии и тържества”, „Ето я нощта”.

Книги с проза: „Частен случай“, „Ранни мемоари“, „Тъгувайте в почивен ден“, „Сърца в неизбежна отбрана“, Нерви и утехи“, „Разговори от изпуснатия влак“, „Други думи”.

 

 

Автор:
Столична библиотека
Публикация:
23.03.2018 г. 16:39
Посетено:
1112
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/27343-kalin-donkov-poet-na-mart-v-stolichna-biblioteka