Проекти

“Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато”

16 март 2018 г., 20:30 часа, Театрална работилница "Сфумато"

“Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато”

 

◊ СЪБИТИЕТО

Актьори срещу Поети в Театър “Сфумато” 

16 март 2018 г., 20:30 часа, Театрална работилница "Сфумато"

Водещ: Лилия Гелева

Актьори: Сава Драгнев, Стилиян Желязков, Анета Иванова, Августина-Калина Петкова, Станислав Кертиков, Веселин Петров

Поети: Анна Лазарова, Марин Бодаков, Яна Монева, Роберт Леви, Мария Куманова, Иван Ланджев

Замислен като еднократно представление в Малкия сезон на Театрална работилница "Сфумато", форматът “Актьори срещу Поети” в Театър “Сфумато” стана част от репертоара на театъра и само за година се превърна в един от най-успешните литературно-актьорски опити. “Актьори срещу Поети” пътува понякога извън София, участва в НОЩ Пловдив / NIGHT Plovdiv и на Софийски международен литературен фестивал, беше и специален подарък за рождения ден на Читалнята / Chitalniata. Своят трети сезон започна с участие на покрива на Шоколадовата фабрика в рамките на квАРТал/ Kvartal Festival 2017 и продължи в "ПЕТЪК" със Заедно в час / Teach for Bulgaria.

„Актьори срещу поети“ е смъртоносна битка, в която лъсват десетките разлики между авторското четене на поезия и актьорското й изпълнение като монолог. Публиката решава изхода от своеобразната словесна схватка. Водещ е Лилия Гелева. За зрителите са оставени листове със стихотворения. Те не са на участващите поети, могат да са както български, така и чуждестранни. Със започването Лилия Гелева влиза в ролята си на конферансие. Въвеждащите й думи, представянето на поетите и актьорите и всичко останало, което изрича, бива изпявано. Литературната схватка протича в три различни кръга. След края на рундовете и директните двубои на публиката е предоставена възможност да гласува за победителя. Всеки път всичко е различно.


* * *


Билети може да резервирате със съобщение към страницата ни Театрална работилница "Сфумато" или онлайн на: https://goo.gl/6SD73B. Касата на ул. "Димитър Греков" 2 е с работно време от 14 до 19 ч. (Тел.: 02/ 944 01 27).

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
11.03.2018 г. 17:09
Посетено:
1731
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/27274-aktyori-sreshtu-poeti-v-teatar-sfumato