Проекти

Една седмица до края на анкетата „Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век“ на предаването „Каста дива“ на БНР

Ежегодната класация е посветена на 100-годишнината от създаването на българския професионален оперетен театър

Една седмица до края на анкетата „Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век“ на предаването „Каста дива“ на БНР

 

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Остава една седмица до края на анкетата „Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век“ на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ на програма „Хоризонт“ на БНР. Ежегодната класация е посветена на достолепната 100-годишнина от създаването на българския професионален оперетен театър, която честваме през сезон 2017/2018.

Помните ли големите български оперетни артисти на ХХ век? Кой от тях Ви е доставил най-много радост или е трогнал душата Ви най-силно? До края на месец ноември всички почитатели на българската оперета могат да гласуват за едно от 20-те предложения: Ангел Сладкаров, Анелия Шуманова, Анета Цанкова, Арон Аронов, Асен Русков, Видин Даскалов,  Донка Шишманова, Зорка Димитрова, Лиляна Кисьова, Лиляна Кошлукова, Любомир Бодуров, Людмила Чешмеджиева, Мими Балканска, Минко Босев, Надя Шаркова, Ной Николов, Стефан Анастасов, Стефан Македонски, Стоян Коларов, Тинка Краева. Публиката може да направи и своя номинация.

Гласуването е на: http://bnr.bg/horizont/page/lubimite-vi-balgarski-operetni-artisti-na-hh-vek

В продължение на два месеца всяка неделна вечер водещата Росица Кавалджиева и редакторката Красимира Йорданова представяха номинациите на предаването „Каста дива“ за любими български оперетни артисти на ХХ век. Автентични записи от фонотеката на БНР, спомени на колеги и красиви гласове звучаха в ефира на програма „Хоризонт“, за да припомнят на слушателите незабравими изпълнения на българските оперетни звезди.

На 31 декември в празнично издание на предаването „Каста дива“ ще бъдат обявени резултатите от гласуването и имената на десетте най-любими български оперетни артисти на ХХ век. Жребият ще определи и кои участници в анкетата ще получат подаръци от предаването, а кой ще спечели голямата награда – висококачествена аудиосистема.

 

Класацията „Любимите ви“ на предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива" на програма „Хоризонт“ на БНР е ежегодна и се провежда в началото на всеки концертен сезон. В досегашните анкети слушателите избраха за любима оперета на българската публика „Царицата на чардаша“ на Имре Калман, любим балет – „Лебедово езеро“ на Чайковски, любим мюзикъл – „Моята прекрасна лейди" на Фредерик Лоу, любим оперен хор – Хорът на евреите от „Набуко“ на Джузепе Верди, а за любим тенор – Лучано Павароти.

 

Автор:
БНР
Публикация:
24.11.2017 г. 15:42
Посетено:
1330
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/26726-edna-sedmitsa-do-kraya-na-anketata-lyubimite-vi-balgarski-operetni-artisti-na-hh-vek-na-predavaneto-kasta-diva-na-bnr