Проекти

Представяне на изследването "Иновативните фестивали – за хората, икономиката и умните градове"

06 ноември от 19:00 ч. в Дома на Move.bg

Представяне на изследването "Иновативните фестивали – за хората, икономиката и умните градове"


◊ ПОКАНА

Имаме удоволствието да Ви поканим на първото публично представяне на завършеното изследване „Иновативните фестивали – за хората, икономиката и умните градове".

Събитието ще се проведе на 06 ноември от 19:00 ч. в Дома на Move.bg (ул. "Сердика" 20).  

В последните години както в България, така и в Европа се наблюдава ясна тенденция за умножаване и разнообразяване на фестивалите. Тази тенденция провокира все по-задълбочения изследователски интерес към тях. Въпреки реализираните проучвания обаче, в България все още липсва ясно разбиране за връзките и взаимодействията между регулярното предлагане (от страна на традиционните културни институции в столицата) и фестивалните събития в културата. Отсъстват и задълбочени изследвания относно възможностите на фестивалите да формират трайни и устойчиви нагласи за културно потребление сред различни обществени групи. Твърде малко на брой са проучванията върху ефектите, които фестивалните събития оказват върху културния, социален и икономически живот на общността.

Оценката на анализираните резултати, тенденции и препоръки относно мястото и устойчивостта на фестивалите в културната програма на София, ще дискутират д-р Нели Стоева (гл. асистент в СУ „Св. Климент Охридски", катедра „История и теория на културата"), Маги Назер (социален предприемач, активист, блогър), д-р Петя Колева (Интеркултура Консулт).

Подобряването на културната среда и условията за по-качествени и устойчиви фестивали е дългосрочна задача. За постигането ѝ е необходима споделена воля и разговор между всички участници в културния процес. Каним Ви да започнем такъв заедно.

Местата в залата са ограничени. Регистрационната форма ще намерите тук.


* * *

Проектът „Иновативните фестивали – за хората, икономиката и умните градове" се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017 от Фондация „МОЖЕ.БГ", в партньорство с ОКИ Дом на културата "Искър".

 

Автор:
Move.bg
Публикация:
04.11.2017 г. 16:07
Посетено:
1065
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/26593-predstavyane-na-izsledvaneto-inovativnite-festivali-za-horata-ikonomikata-i-umnite-gradove