Проекти

Безплатна програма по рисуване за деца в СГХГ стартира на 7 октомври

Програмата през месец октомври ще е посветена на изложбата "В сянката на Ориента"

Безплатна програма по рисуване за деца в СГХГ стартира на 7 октомври


◊ ПОКАНА

На 7 октомври от 11:00 ч. в Софийска градска художествена галерия стартира инициативата Изкуство за малките – безплатно рисуване за най-малките.  

Програмата през месец октомври ще е посветена на изложбата "В сянката на Ориента", като ателиетата ще са посветени на Ориенталската архитектура (7 октомври), Ориенталски пейзаж (14 октомври), Ориенталски костюми (21 октомври), Орнаменти (28 октомври). Децата ще имат възможността да се докоснат до различни методи на работа – рисуване с пастели, тънкописци, цветни моливи и символите на ориенталската култура.

Всяка събота хлапета от различна възраст ще имат свободен достъп до изложбите на СГХГ и ще могат да рисуват под напътствията на млади артисти, завършили Национална художествена академия. Творческите материали ще се предоставят на място, а заниманията ще се случват в различни зали - целта е, едновременно с рисуването, хлапетата да научат любопитни неща за изкуството.

Програмата се финансира изцяло от Фондация Америка за България и благодарение на това е изцяло безплатна за децата.

За повече информация: FB: Easyart Bulgaria
Автор: Фондация Изиарт
06.10.2017 г. 15:49
Посетено: 1744
Етикети: занимания за деца, Изкуство за малките, проект, инициатива, СГХГ, Софийска градска художествена галерия, Изложба В сянката на Ориента, безплатно рисуване за най-малките
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/26403-bezplatna-programa-po-risuvane-za-detsa-v-sghg-startira-na-7-oktomvri