Проекти

Кои са ключовите за 21. век умения и как да ги въведем в образованието?

Лекция в Център за култура и дебат "Червената къща" на 18 септември от 18:30 часа

Кои са ключовите за 21. век умения и как да ги въведем в образованието?


◊ ПОКАНА

На 18 септември от 18:30 можете да посетите третата лекция на тема образование в рамките на Отворения университет на Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” – „Дизайн мислене в образованието”.  

Лекторите Георги Камов от Red Paper Plane и Йоана Маринова от Института за прогресивно образование ще говорят за това кои са ключовите за 21. век умения и как да ги постигнем чрез дизайн мислене и проектнобазирано обучение. Двете организации предлагат работещи и бързи начини да стимулираме развитието на образованието в една нова посока.

Събитието е част от есенния семестър на Отворения университет на Червената къща, чиято тема е „Образованието – от АБВ до 2.0“. Събитията продължават до 26 септември с вход свободен и включват лекции за родители, учители и всички, които искат децата да плуват уверено и безопасно в океана на информационно-медийния ни свят, ученето да не е травматично, а завладяващо преживяване, и родителите да са включени в целия процес. Примери и решения на тези въпроси ще дадат експерти от Асоциация „Родители“, „Заедно в час“, Института за прогресивно образование и Националния център за безопасен интернет.

Отвореният университет започна през юни 2017 със серия от отворени лекции на тема „Нови култури”. Лекциите на университета са насочени към всички, които искат да разширят познанията си за съвременния свят и смятат споделянето на знания за вълнуващо изживяване. Университетът  е част от проект „Проверка на реалността“, изпълняван от Червената къща с подкрепата на фондация „Америка за България“.

 

* * *

За повече информация: Кристина Христова, 0899 817 659, khristova@redhouse-sofia.org

За резервации:  можете да резервирате онлайн на https://event.gg/7250/, както и на касата на Червената къща всеки работен ден между 9:00 и 21:00 на телефони 0885 828 532, 02/ 988 81 88 и e-mail office@redhouse-sofia.org. Резервациите важат до 15 минути преди началото на събитието.

Автор:
Център за култура и дебат "Червената къща"
Публикация:
16.09.2017 г. 12:30
Посетено:
1206
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/26311-koi-sa-klyuchovite-za-21-vek-umeniya-i-kak-da-gi-vavedem-v-obrazovanieto