Проекти

Майсторски клас на Йълдъз Ибрахимова

11-16 септември 2017 г., Къща-музей „Панчо Владигеров“ - София

Майсторски клас на Йълдъз Ибрахимова


◊ СЪБИТИЕТО

Къща-музей „Панчо Владигеров“ - София организира майсторски клас по джаз пеене с Йълдъз Ибрахимова от 11 до 16 септември 2017 г.

Желаещите да се запишат трябва да изпратят заявката за участие, заедно с кратка творческа биография на имейл: vladigerov_muzei_sofia@mail.bg до 10.09.2017.

Регламентът и заявката може да се изтеглят от сайта на музея www.vladigerov.org, секция „Новини и събития“.

Кандидатите трябва да са на възраст от 17 до 30 години.

Предварително прослушване ще бъде проведено на 11 септември 2017 г, от 10.00 ч. в Къща-музей „Панчо Владигеров“ в кв. "Лозенец", на ул. "Якубица" 10.

За прослушването кандидатите трябва да подготвят една пиеса в джаз стандарт по избор (народните песни също са допустим вариант), която да посочат в заявката за участие, в раздел „Репертоар“.

Селектираните участници ще работят върху усъвършенстване на вокалната си техника индивидуално и групово, в различни ансамблови формации. Всеки участник ще получи диплома за завършен майсторски клас, издадена от Къща-музей „Панчо Владигеров“ - София.

Майсторският клас по джаз пеене с Йълдъз Ибрахимова ще приключи със заключителен концерт на 17 септември 2017 г. от 18.00 ч. в залата на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ - София.

Майсторският клас и заключителният концерт се организират с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България и програма „Култура“ на Столична община, и в партньорство с Национално музикално училище „Любомир Пипков“ и Българско национално радио.

Повече информация за регламента и за таксите може да намерите във Facebook тук: https://www.facebook.com/events/1402031679879208/  

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ЙЪЛДЪЗ ИБРАХИМОВА

Йълдъз Ибрахимова е родена в гр. Силистра. На 10 години започва да взима уроци по пиано и солфеж, по-късно продължава образованието си в Музикалното училище в София. Завършва Национална музикална академия „Панчо Владигеров“ в София.

Тя е една от малкото артисти, които не ограничават своите интереси и музикални търсения само в полето на джаз музиката: взема участие в концерти на Експериментално студио за електронна и компютърна музика; изпълнява пиеси на един от най-влиятелните американски композитори - авангардистът Джон Кейдж,  пионер в електроакустичната музика и нестандартната употреба на музикални елементи; смесва цигански романси с класически произведения; балкански и турски фолклор с джаз. Резултатът е една невероятна мозайка от уникални музикални експерименти, които излизат извън границите на стандарта, за да докажат, че няма невъзможни неща в полето на истинското изкуство. Голямо предизвикателство за Йълдъз Ибрахимова са нейните 90-минутни солови вокални представления без музикален съпровод в Инсбрук (Австрия), Мюлуз (Франция), Кьолн (Германия), София, Варна, Анкара и др.

Сред имената, с които Йълдъз Ибрахимова работи, са: Антоан Ерве, Франсоаз и Луи Монтен, Ив Робер, Иво Папазов-Ибряма, Жан Луи Лоньон, Лайош Дудаш, Майкъл Алперин, Окай Темиз, Aнатолий Вапиров, Владимир Тарасов, Петер Ковалд, Антони Дончев, Васил Пармаков, Милчо Левиев, Урс Лимгрубер, Рудолф Дашек, Зина Паркинс, Карло Рицо, Кристоф Хаберер, Теодосий Спасов, и много други. Има реализирани проекти със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, Президентския симфоничен оркестър в Анкара, Симфоничните оркестри на Измир и Истанбул, Петербургската филхармония и други.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
31.08.2017 г. 13:20
Посетено:
1358
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/26235-maystorski-klas-na-yaldaz-ibrahimova