Проекти

„Библиотека в планината” на хижа „Алеко” с уникални издания на Алеко Константинов

Честване на 122-годишнината от началото на организираното туристическо движение в България

◊ ПОКАНА

За втора поредна година Столична библиотека съвместно с Дирекция ПП "Витоша" участва с инициативата „Библиотека в планината” в традиционните чествания по повод 122-годишнината от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на организирано туристическо движение в България.

Очакваме Ви на 27 август 2017 г. (неделя) на поляната пред хижа „Алеко”, където може да разгледате нашата планинска изложба, представяща първите издания на „До Чикаго и назад” от 1894 г., на „Бай Ганю” от 1895 г. и други уникални издания на книги от Алеко Константинов от фонда на Столична библиотека, както и да научите любопитни факти от историята на първите издания.

В празничната програма на честването ще участва и поетът Петър Чухов.

Любителите на планината могат да получат безплатна едногодишна читателска карта или да вземат безплатно четиво от планинските ни библиотечни къщички, разположени на Дендрариума, Детски еко стационар "Бели брези", Момина скала, хижа "Алеко" и най-високата - на Черни връх, които ще заредим с нова и интересна литература.



Автор:
Столична библиотека
Публикация:
24.08.2017 г. 13:46
Посетено:
937
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/26211-biblioteka-v-planinata-na-hizha-aleko-s-unikalni-izdaniya-na-aleko-konstantinov