Проекти

Център за култура и дебат "Червената къща" набира съвременни проекти за театър и танц

Одобрените проекти ще бъдат представени в рамките на поредицата „Дебюти на границата”

◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

До 15 септември 2017 Центърът за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” набира предложения за представяне на оригинални съвременни проекти в областта на театъра и танца. Одобрените идеи ще бъдат представени в Червената къща между 1 октомври и 31 декември 2017 в рамките на поредицата „Дебюти на границата”.

Поредицата „Дебюти на границата“ съществува от 2005 г. и представя нови и изненадващи проекти, които тестват границите на отделните жанрове и трудно намират място в обичайните културни пространства. Вече над сто автори и изпълнители са представяли своите творби в рамките на серията в Червената къща, която се утвърди като естествен дом на необичайните гледни точки в изкуството. Сред тях са имена от съвременното изкуство като Галина Борисова, Ида Даниел, Иво Димчев, Вили Прагер и Ива Свещарова, Неда Соколовска, Красен Кръстев и формации като театър „Реплика“ и „36 маймуни“.

Поканата е отворена за всеки автор или продуцент със завършен проект. Те могат да подават предложенията си в свободна форма на адреса на Червената къща (ул. „Любен Каравелов“ № 15, София 1142) или на електронна поща adonchev@redhouse-sofia.org.

Предимство ще имат дебютите и премиерите. "Червената къща" ще поеме печатната и електронна разгласа и осигури пространство за представяне. Производствените разходи се покриват от самите продуценти, автори, участници. Предвижда се минимално подпомагане на производствените разходи само в отделни случаи.

 „Дебюти на границата – свободна арт сцена за съвременно изкуство София 2017“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

За повече информация: Антоний Дончев, 0884 11 96 68, adonchev@redhouse-sofia.org.

Автор:
Център за култура и дебат "Червената къща"
Публикация:
20.08.2017 г. 13:26
Посетено:
1746
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/26191-tsentar-za-kultura-i-debat-chervenata-kashta-nabira-savremenni-proekti-za-teatar-i-tants