Проекти

Брегове от глина

Лятна школа по изкуства в Червен бряг

Брегове от глина


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Скъпи приятели,
 

Това лято във вълшебния парк
"Брегове от глина" на тухларна "Терра" в Червен бряг ще се проведе Школа по изкуства с основни теми живопис, фотография, творческо писане и скулптура.

В програмата са включени и уикенд уъркшопи за изработка на бижута, изработка на шевици и плейбек театър. Ще има още сутрешна йога, вечерно кино, дискусии и още интересни занимания. 

Школата е подходяща за участници над 18 г., които имат интерес към изкуството, но досега са нямали възможност или поле за изява.

Темите са четири, а лекторите са професионалисти в областите и ще насочват участниците в първите им стъпки в изкуството или ще им помагат да намерят посоката, в която искат да се развиват. Темите се сменят всяка седмица, за да може да се взема участие частично или през целия месец.

Лекторите са: Иво Илчев (живопис), Беатрис Бочева (фотография), Яна Ванчева (творческо писане), Христина Йорданова (изработка на бижута), Таня Иванова (символика и изработка на шевици) и др. Ще участват още Хахаха Импро и Плейбек театър.
Повече за програмата вижте ТУК.

Инициатор и основен организатор на Лятната школа е Мария-Елена Лионтис - студент по музика, а също и активно занимаваща със скулптура: "Идеята за школата ми хрумна, когато усетих духа на мястото. Паркът "Брегове от глина" ми даде възможност да творя в пълно спокойствие и уединение. Това ми даде шанс да придобия представа за своя собствен подход към изкуството и да изградя собствен творчески процес. Като цяло целта ми е това да се случи на повече хора. Идеята на школата е да се развият творческите подходи и въображението на участниците."
Мария-Елена Лионтис е
организатор на серия фестивали "Terra Nomadica" и е участвала в организацията на няколко летни фестивали и културни събития в България.

• 23 юли e Ден на oтворените врати в ателието на "Брегове от глина", всеки може да дойде, да придобие представа за лятната школа, да усети атмосферата на парка и да поработи с глина.
Всички материали са осигурени. Вход свободен!
Заповядайте!


• Крайният срок за записване за участие в Лятната школа по изкуства е 30 юли 2017.

За повече информация и записване:

Телефон: 0889686854
Email: mliontis16@gmail.com


Автор:
Организаторите
Публикация:
13.07.2017 г. 16:03
Посетено:
1528
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/26086-bregove-ot-glina