Проекти

„Офис на открито” отново отваря врати през юли

Второто издание на инициативата ще продължи темата за „бъдещето на офиса” с разнообразна програма в 7 работни дни

„Офис на открито” отново отваря врати през юли


◊ ПОКАНА

„Офис на открито” отваря врати между 6 и 14 юли отново на адрес ул. "Кракра" 16 в София. Събитието се организира за втора поредна година от Фондация “Credo Bonum” в партньорство с мобилната апликация „Здрави” и Българо-американска кредитна банка.

През 2017 г. „Офис на открито” има за цел да продължи темата за бъдещето на работните пространства и за предимствата на работата сред природа. И тази година инициативата кани представители на частния бизнес, НПО, артисти и различни фирми да изнесат своята дейност за един ден в рамките на временния офис на ул. „Кракра” 16.

Сред участниците през 2017 г. са „Заедно в час”, „Програмата”, Roobar, Playtech, Harmonica, Escreo, Enhancv и агенция Nitram, БЛОК Кино, Creative Mornings и други.

Специалните събития в програмата включват няколко отворени дискусии по различни теми, свързани с работните пространства и градската среда. Сутринта на 6 юли ще започне с брънч, организиран от „Здрави” под надслов "Има ли ваканция, когато работата ти е хоби?". В нея ще вземат участие Мила Михова, оперна певица и Димитър Шопов, създател на кулинарно училище.

На 10 юли е денят "С деца на работа", на който всеки желаещ да работи на открито ще може да го направи и с малчуганите си. За тях, между 10 и 12 ч., „Био игри” са подготвили серия от занимания на тема здравословен начин на живот.

На 12 юли е ред на дискусията „Бъдещето на офиса”, организирана от „Кариери” с участието HR-специалисти от различни компании, а по-късно през деня предстои разговор по темата за съдбата на градските градини в столицата с участието на представители от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН и Лесотехническия университет. На 14 юли, петък, в офиса отново ще гостуват и Creative Mornings.

Освен обичайните събития, посетителите на офиса ще могат да изпробват и сутрешна медитация преди работа на 10 юли от 09:00 ч. с Яна Янева, както и практика за успешно начало на деня с Лидия Петкова, на 11 юли, от 09.30 ч.

Пространството на ул. "Кракра" 16 ще бъде оборудвано с всички необходими удобства за офис-работа: безжичен интернет, благодарение на Мтел, достъп до електрическо захранване, удобни сенчести места за работа и разпускане, както и няколко „изнесени” кътчета за бизнес срещи. Организацията на пространството се осъществява с подкрепата Viridis Landscape Architects.

Работното време на „Офис на открито” 2017 е от 9:00 до 19:00 ч., а входът е свободен за всички желаещи да поработят сред градската природа.

 

Автор:
Фондация „Credo Bonum”
Публикация:
05.07.2017 г. 13:58
Етикети:
Посетено:
955
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/26062-ofis-na-otkrito-otnovo-otvarya-vrati-prez-yuli