Проекти

Юнити Академия организира детски летен лагер „Звезден отбор“

Учебен център „Момина крепост“ в местността Ксилифор, гр. Велико Търново ви очаква

Юнити Академия организира детски летен лагер „Звезден отбор“


◊ СЪБИТИЕТО

Юнити Академия организира детски летен лагер „Звезден отбор“ в две смени на обучение: Смяна 1 (03-17 юли 2017 г.) и Смяна 2 (24 юли - 07 август 2017 г.). 

Това, което отличава събитието, е, че деца, които на пръв поглед са с разностранни интереси (театър, изобразително изкуство, творческо писане, роботика, инженерство и архитектура), работят заедно в екип за изграждане на общ проект. Тук науката и изкуството се срещат на една сцена и обединяват усилията си за постигане на по-висока цел. Докато децата учат и се забавляват те развиват въображението си, достигат до оригинални идеи, взимат решения и поемат отговорността за тях, общуват пълноценно с връстниците си, изразяват се, разбират смисъла на съпричастността, толерантността и приятелството. Така за 15 дни изграждат свой звезден отбор.


◊ ЗА ДЕТСКИЯ ЛЕТЕН ЛАГЕР

Детският летен лагер предлага:
  • Програма със сериозно съдържание, която разпалва детското въображение.
  • Екип от реализирани професионалисти, които споделят опита си, насърчават и мотивират децата – изграждат увереност в собствените им сили.
  • Методът на обучение “Юнити” учи децата да приемат предизвикателства, да творят без страх и да реализират идеите си.
  • Две смени на обучение: Смяна 1 (03.07. - 17.07.2017 г.) и Смяна 2 (24.07. – 07.08.2017 г.)
  • Място на провеждане: учебен център „Момина крепост“ в местността Ксилифор, град Велико Търново.
  • Продължителност - 15 дни.

Темата за 2017 година е “Сън в лятна нощ” – едно от най-обичаните произведения на Шекспир се превръща във вдъхновение на младите актьори, художници, поети, архитекти и инженери. Всички те сплотяват усилията си в изграждането на едно общо незабравимо представление.

Активностите
, които лагерът включва са разнообразни: театрален тренинг, арт пленери, сценографски уъркшопи, поетически пленери, архитектурни уъркшопи, изграждане на макети, състезания по роботика и конструиране, научни експерименти за деца, скаутски игри по ориентиране, екипни игри с предизвикателства, интуитивни игри за доверие, плажен волейбол, футбол на малки вратички, бадминтон, плуване и игри в открит басейн, конна езда с беседа, лагерен огън, преходи в планината до Арбанаси и Момина крепост и още много изненади.


◊ ЗА АКАДЕМИЯТА

Академия Юнити работи по стратегия за дългосрочно развитие на детския талант и изгражда мост между средното и висшето образование. В подкрепа на това са и резултатите от завършването на учебната 2016/2017 година на децата, възпитаници на Академията. Финалните пърформанси са плод на едногодишно професионално обучение на децата, водени от техните преподаватели – специалисти в отделните направления.

Децата от детска театрална трупа „Юнити“ представиха спектакъла „Алиса в страната на чудесата“. За подготовката на представлението младите актьори са преминали през актьорски и вокален тренинг, пластика, синхрон, изграждане на образите на героите и създаване на крайните етюди. Постановката се реализира с подкрепата на Младежкия театър „Николай Бинев” и композитора Асен Аврамов – написал музиката за нея. Костюмите са създадени специално за трупата на Юнити Академия и в изработката им са участвали ученици от Арт училището на „Юнити Академия” и Националното училище по изящни изкуства „Илия Петров“.

Децата таланти от клубовете по роботика, инженерство и архитектура, изобразително изкуство и творческо писане също поставиха успешен финал на учебната година, като пренесоха публиката в „Един ден в града на бъдещето”. По време на събитието, което се състоя в галерия „УниАрт” към Нов български университет, учениците представиха макет и проекти на града на утрешния ден. Гостите посетиха т.нар. „Институт по съвременни изобретения”, в който децата представиха своята фабрика за производство на играчки. Публиката се запозна и с три робота, създадени от учениците, които могат да се движат, избягват препятствия, разпознават цветове, реагират на светлина, следват начертана пътека. И тъй като градът на бъдещето се вълнува и от изкуство – неговите жители и гости наблюдаваха рецитал на децата от клуб „Млад писател“ и представянето на първият им съвместен сборник „Писане на десет ръце“. За финал на събитието децата организираха изложба и търг на рисунки. Събраните средства ще се използват в подкрепа на ученически проекти през новата учебна година.

В началото на тази учебна година, 27 от учениците на Академията бяха избрани чрез конкурс –  „Талантът обича всяко дете“, организиран от bTV Media Group и фондация „Фондацията“, като телевизията отпусна стипендии за обучение на успешно преминалите конкурса.


Повече информация потърсете ТУК.

За контакти:
тел: 0882 104 048
e-mail: academy@unity.bgАвтор:
20.06.2017 г. 12:49
Посетено: 989
Етикети: Юнити Академия, наука, изкуство, летен детски лагер
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25984-yuniti-akademiya-organizira-detski-leten-lager-zvezden-otbor