Проекти

Майсторски клас на Людмил Ангелов в Нов български университет през юли

Най-добрите участници в класа ще представят галаконцерт на 22 юли в Камерна зала „България“

Майсторски клас на Людмил Ангелов в Нов български университет през юли


◊ СЪБИТИЕТО

Майсторски клас на Людмил Ангелов в Нов български университет през юли

За осма поредна година големият български пианист Людмил Ангелов ще работи с млади таланти върху майсторството на клавирната интерпретация в Нов български университет. В майсторския клас на Маестро Ангелов право на участие имат изпълнители от 14 до 30-годишна възраст с музикално образование или особени творчески постижения.

Кандидатите за участие в майсторския клас могат да се регистрират онлайн на официалния сайт на университета www.nbu.bg до 5 юли.

Прослушването ще се проведе на 8 юли в Нов български университет, а обучението в майсторски клас ще продължи от 8 до 22 юли.

Най-добрите участници в класа ще представят галаконцерт на 22 юли в Камерна зала „България“. Определени млади изпълнители, показали изключително майсторство по време на майсторския клас на големия български пианист, ще получат възможността да участват в концерти в Полша и България, както и стипендия, за да продължат своето обучение при Маестрото в Нов български университет.

Людмил Ангелов е почетен професор на НБУ и един от най-добрите изпълнители на Шопен в света. Изпълненията на Людмил Ангелов се излъчват от радио и телевизионни канали в България, Испания, Полша, Франция, Великобритания, Унгария, САЩ, Аржентина и Корея. Неговият компактдиск с ронда и вариации на Шопен получи награда от Международния Шопенов институт във Варшава с “Grand Prix du Disque Chopin”. Людмил Ангелов е член-кореспондент на Кралската академия на изящните изкуства в Толедо, Испания и носител на медала GLORIA ARTIS на Министерството на културата на Република Полша.

Автор:
НБУ
Публикация:
20.06.2017 г. 12:12
Посетено:
1838
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25983-maystorski-klas-na-lyudmil-angelov-v-nov-balgarski-universitet-prez-yuli