Проекти

Над 150 ученици се впускат в Голямото приключение „От мен зависи“ в София

Голяма ученическа конференция - 10 юни 2017, Софийски университет

Над 150 ученици се впускат в Голямото приключение „От мен зависи“ в София


◊ СЪБИТИЕТО

Повече от 150 ученици от 34 класни стаи от цялата страна ще се включат в голямата ученическа конференция Голямото приключение „От мен зависи“.

Форумът дава възможност на учениците да влязат в лидерски роли и да представят постиженията и научените уроци през годината. Еднодневното събитие ще се проведе на 10 юни 2017 г., събота, в сградата на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Целта на Голямото приключение “От мен зависи” е да подкрепи учениците и техните учители учители по програма "Заедно в час" за системната работа и положените усилия през учебната година. Събитието ще отпразнува успехите им, като даде възможност и на всички присъстващи да почерпят и от опита им.

На конференцията в ролята на публика за учениците ще влязат много гости от различни сфери - представители на училища, институции, неправителствени организации, корпоративни партньори, съмишленици и изявени обществени лидери, които традиционно подкрепят инициативи в сферата на образованието.

Голямото приключение “От мен зависи” е продължение на годишна конференция “За успеха на всяко дете”, която през последните 4 години се организираше от фондация Заедно в час. За първа година основен организатор на събитието е новосъздадената неправителствена организация “От мен зависи”, учредена и ръководена изцяло от възпитаници на програма "Заедно в час" от различни випуски.

В програмата на Приключението са предвидени различни работилници, дискусии и представяния, ръководени изцяло от самите деца. В специални „щандове на успеха“ ученици с различни постижения ще се представят пред своите връстници и външните гости. Те ще разказват за своя опит, натрупан по пътя към постигането на целите си. Учениците ще провеждат още и своеобразни обучения за малки и големи, чрез които ще демонстрират нагледно придобити умения през учебната година.

“Във Фондация „От мен зависи“ вярваме, че ключов фактор за устойчивия напредък на децата е той да надхвърли пределите на класните им стаи и да бъде представен и споделен с хора, които могат да служат за ролеви модели и са добър пример за успешно развитие във всяка сфера на обществото. Вярваме, че е изключително важно да се показват добрите примери с цел те да бъдат вдъхновение за учениците в цялата страна”, споделя Мария Сендова, един от основните организатори на конференцията.

Основен партньор на събитието е фондация Заедно в час, с подкрепата на фондация "Америка за България". Форумът се провежда още с подкрепата на “Минерални води “Банкя”, Lidl България, ETEM България АД, Мултипринт ООД, Биологически факултет и Студентски съвет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Медийни партньори на събитието са Дарик Радио и НПО порталът - ngobg.info.
 
* * *

Събитието е отворено за медии. Конференцията продължава от 10:00 ч до 16:30 ч. Подробна програма на включените дейности може да намерите ТУК.
Автор:
Фондация "Заедно в час"
Публикация:
07.06.2017 г. 14:56
Етикети:
СофияФондация Заедно в час
От мен зависи
проект ученическа конференция
Посетено:
731
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25893-nad-150-uchenitsi-se-vpuskat-v-golyamoto-priklyuchenie-ot-men-zavisi-v-sofiya