Проекти

Четете със Столична библиотека в ретро трамвай!

Кампания "Пътувай и чети"

Четете със Столична библиотека в ретро трамвай!


◊ ПОКАНА

Качвате се в трамвая, а там ви очакват не строги контрольори, а усмихнати библиотекари, които ви предлагат най-интересните и четени книги. Оставяте своя книга и взимате от другите. Слизате на спирката – и там същото. Дори може да ви подарят някои от книгите и да ви дадат безплатна едногодишна читателска карта.

Това не е сюжет за фантастичен филм, а част от кампанията „Пътувай и чети“ на Столична библиотека,  Центъра за градска мобилност и дирекция „Транспорт“ към Столична община.

На 24, 25 и 26 май и на 1 и 2 юни 2017 г. от 11:00 до 15:00 ч. в столицата ще се движи ретро трамвай на всеки кръгъл час от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“. Ще разпознаете трамвая много лесно по логото на кампанията.

А на три места в София Столична библиотека от 11:00 до 17:00 ч. ще обособи пространства за размяна на книги:

• пред Софийския университет на изхода на метрото от страната на парка,
на спирката на трамваите на пл. „Славейков“ пред Столичната библиотека,
на спирката на пл. „Гарибалди“ от страната на „Подкрепа“.

С нас на 24 май и 1 юни 2017 г. на трамвайната спирка пред Столична библиотека ще бъдат писателите Теодора Димова, Марин Бодаков, Бойко Ламбовски, Петър Чухов, Илиян Любомиров, Анжела Димчева и др., от които при желание ще можете да вземете автограф.

Традиционно в дните, през които ще се движи ретро трамваят, в него и на пространствата за споделяне на книги (пред Софийския университет, пред Столичната библиотека и пред „Подкрепа“) ще може да получите безплатни едногодишни читателски карти.



Автор:
Столична библиотека
Публикация:
22.05.2017 г. 12:51
Етикети:
инициативакампанияСтолична библиотека
ретро трамвай
Пътувай и чети
Посетено:
1535
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25795-chetete-sas-stolichna-biblioteka-v-retro-tramvay