Проекти

Сетивен концерт по Новолуние

23 май 2017, Vertigo Tower

Сетивен концерт по Новолуние


◊ ПОКАНА

Театър на сетивата София и Институт за изследване на Тишината

представят

Сетивен концерт по Новолуние

23 май (вторник) във Vertigo Tower

Сетивният концерт прилича на дворец-лабиринт. За да достигнеш до сърцето в центъра му, е необходимо да изминеш път, по който преживяваш притихване, припомняне, забавяне и ... изчезване. При завръщането обратно е възможно пренаписване в съответствие с астрологичната картина на момента, съчетана с нарастващо усещане за безграничност.

Концертите на Shamani Trio са редки събития, осъществявани на необичайни места с ограничена публика, която преминава през сетивен процес който приготвя тялото и съзнанието за необикновено пътуванe. Създадени във взаимодействие с Театъра на сетивата София и Института за изследване на Тишината, те са в истинския смисъл дълбоки ТИШИНАВТСКИ преживявания.

Сетивният концерт използва методите на театъра на сетивния лабиринт, за да приготви и настрои фината чувствителност на публиката за музиката на Shamani Trio, която винаги е непредсказуема, спонтанна и случваща се само Тук и Сега. Това е един концерт-ритуал, отвъд вербалната комуникация, при който тялото се оставя да си почине,а съзнанието поема по вълните на космически звуци, които отвеждат далеч...               

Тъй като концертът се случва по Новолуние, е добре да дойдете с някакво намерение, желание или въпрос, който да усилите по време на ритуала.

ОТВЪД ДУМИТЕ съществуват безкрайни възможности за общуване чрез сътворчество, случващо се в Настоящето. Музиката на Shamani Trio чертае висините, които това сътворчество може да достигне.

Концерт от тишинавти за тишинавти. Благодарим ви, че пътуваме заЕДНО!

Shamani Trio са виртуозният ромски цигулар Венци Такев, световния шампион по бийт бокс Skiller и музикалният експериментатор Balkan Scientist.

Сетивният концерт на Shamani Trio ще се случи на 23 май (вторник) във Vertigo Tower (бул. "България" 109).

Влизането на публиката става в две групи – от 18:30 и 20:00 ч. Продължителността на сетивния концерт е 1ч. 30 мин.

 

Местата са ограничени, затова е необходимо предварително записване на място и закупуване на билет чрез pегистрационната форма на http://sensorytheatresofia.com/?page_id=812 .


Цена на билета: 40 лв.


Автор:
Театър на сетивата София
Публикация:
20.05.2017 г. 18:31
Посетено:
815
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25781-setiven-kontsert-po-novolunie