Проекти

FLUCA – австрийски културен павилион, сезон 2017

Първият проект, който FLUCA ще представи, е изложбата Plаmen Dejanof

FLUCA – австрийски културен павилион, сезон 2017
FLUCA - австрийски културен павилион © Надежда Павлова, 2016


◊ СЪБИТИЕТО

Австрийско посолство в България и Фондация „Отворени Изкуства“ откриват FLUCA – австрийски културен павилион сезон 2017 в Пловдив.

Откриване: петък, 19 май - 20.00 ч.
 
Австрийско посолство в България и Фондация „Отворени Изкуства“ имат удоволствието да открият новия сезон 2017 на FLUCA – австрийски културен павилион. Проектът без еквивалент не само в пловдивския културен живот, но и в национален мащаб, стартира през 2016-а като съвместна инициатива с цел изграждането на сътрудничество между артистичните сцени на България и Австрия и привличане на нова, любопитна аудитория, която да участва активно в културния живот на града.

Програмата на FLUCA австрийски културен павилион за сезон май-октомври 2017 е разделена на няколко модула, включващи дигитално изкуство и нови технологии, музика, кино, стрийт арт, дизайн, театър и литература. Всяка седмица сцената ще представя различно съдържание в следните формати – изложби, концерти, кино прожекции, уъркшопи, дискусии и срещи с артисти. В рамките на предстоящия сезон FLUCA ще даде възможност на публиката да се запознае с работата на артисти, базирани във Виена. Кураторите, които ще работят по програмата на FLUCA, са Урсула Мария Пробст, Валтер Зейдл и Борис Костадинов.

Първият проект, който FLUCA ще представи, е изложбата
Plаmen Dejanoff. Тя носи името на артиста и представя дългогодишната му дейност по проектите - Бронзовата къща и Център за съвременно изкуство Арбанаси. Целта на събитието е да даде по-широка гласност на навлизането на изкуството в градската среда, както и за възприемането на съвременното изкуство като важен обществен фактор.

Повече подробности за предстоящата програма на FLUCA австрийски културен павилион можете да следите на www.fluca.info.

Автор:
Организаторите
Публикация:
19.05.2017 г. 16:02
Посетено:
1020
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25769-fluca-avstriyski-kulturen-pavilion-sezon-2017