Проекти

"София квартет" въвежда децата на район "Студентски" в света на камерната музика

На 9 май децата ще присъстват на репетиция в Камерна зала "България", в рамките на проекта „Зад кулисите“

"София квартет" въвежда децата на район "Студентски" в света на камерната музика


◊ СЪБИТИЕТО

По инициатива на кмета на район „Студентски“ Димитър Дилчев, на 9 май децата от детските градини на район „Студентски“ ще присъстват на репетиция на най-елитния български квартет „София квартет“.

Посещението е част от проекта „Зад кулисите“ на район „Студентски“, целящ създаването на интерес към изкуствата от страна на децата още от най-ранна детска възраст. По време на гостуването си в Софийска филхармония, възпитаниците на детските заведения ще имат възможността да се докоснат до богатството на струнните инструменти, техните характеристики и специфичен звук, историята им, както и до историята на известни композитори. Инструменталистите от „София квартет“ ще разкажат на децата какво ги е подтикнало да станат класически музиканти и колко е важно да бъдеш сериозен в музиката.

Основната задача на проекта "Зад кулисите" е изграждането на познания, интерес и любов към изкуствата. Инициативата дава възможността малчуганите да влезнат в кухнята на няколко  културни институции и да се докоснат до таланта на най-изявените ни артисти.

Начало: 10:30 ч., 9 май
Място: Софийска филхармония, Камерна зала "България"

Проектът „Зад кулисите“ се осъществява с финансовата подкрепа на дирекция „Култура“ на Столична община


Автор:
Организаторите
Публикация:
05.05.2017 г. 15:28
Посетено:
948
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25615-sofiya-kvartet-vavezhda-detsata-na-rayon-studentski-v-sveta-na-kamernata-muzika