Проекти

„Великден: традициите по света и у нас“ – тема в програмата на Нов детски университет на НБУ

Детски ателиета на 8 април от 10:00 ч. в галерия УниАрт

„Великден: традициите по света и у нас“ – тема в програмата на Нов детски университет на НБУ


◊ ПОКАНА

На 8 април от 10:00 ч. в галерия УниАрт участниците в Нов детски университет ще се запознаят с темата „Великден: традициите по света и у нас“. На традиционната съботна среща този път ще гостуват художничката Дея Вълчева и Косьо Хаджигенчев, „Уеб студио“ на НБУ, които ще споделят интригуващи моменти от работата си и ще разкажат кои са любимите им обичаи, свързани със предстоящия светъл празник.

Акценти в програмата на събитието ще бъдат техниките за изписване на Великденски яйца. Децата ще се включат и в играта: „Открий Великденския заек в НБУ“.
 
Както всяка събота, занятията ще се провеждат в две групи:

• от 10:00 до 10:30 часа за деца на възраст до 4 години, задължително в присъствието на родител
от 11:00 до 13:00 часа за деца над 4 до 12-годишна възраст. Тази група е за деца, които искат да се занимават по-задълбочено с рисуване. В рамките на 90 мин. малките художници ще работят по предварително зададена програма.

Интересът към НоВ дЕтСкИ уНиВеРсИтЕТ е превърнал инициативата в традиционно съботно занимание, което всяка седмица се провежда от 10:00 до 13:00 часа галерия УниАрт. Програмата е съобразена изцяло с потребностите на деца на възраст от 5 до 14 години. Под формата на занимателни игри малчуганите се запознават с живописната и скулптурна колекция на галерията; научават интересни детайли от основните жанрове, стилове и техники в изкуството; изработват рисунки, колажи, пластики и др. Занятията се водят от изявени студенти на НБУ по изкуствознание и изящни изкуства. Всяка събота темата е различна и представена по забавен и увлекателен начин. Тя се обявява на сайта на УниАрт и на фейсбук страницата на Детски университет.

Таксата за участие е 4 лв. на посещение (не е необходимо да носите нищо, всички материали се осигуряват от галерия УниАрт). Докато децата се забавляват и научават полезни неща, придружителите им имат възможност да се потопят в уютната атмосфера на Нов български университет и да посетят био-кафенето (непосредствено под галерията) или да разгледат богатата колекция на Център за книгата.

Автор:
НБУ
Публикация:
05.04.2017 г. 14:27
Етикети:
Посетено:
870
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25426-velikden-traditsiite-po-sveta-i-u-nas-tema-v-programata-na-nov-detski-universitet-na-nbu