Проекти

Психология на творческия успех в Арт семестър 2017

Единственото по рода си обучение по финанси за хора на изкуството тази година ще бъде през април в Корпоративен университет Карол

Психология на творческия успех в Арт семестър 2017


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Единственото по рода си обучение по финанси за хора на изкуството тази година ще бъде през април в Корпоративен университет Карол. Кандидатстването за участие в Арт семестър 2017 вече започна. Безплатно е, но местата са ограничени.

Участниците ще научат защо е важно да управляват собствения си бюджет, как да го правят, какво трябва да знаят, за да инвестират, какви фондове и защо избират хората на изкуството, ще разберат колективните схеми на инвестиране и техните предимства. Основните лектори по финансовите теми са изпълнителни директори във финансова група Карол, а гост-лектор е Стойне Василев, създател на сайта за лични финанси и собствен бизнес SmartMoney.bg. Той е и председател на УС на Българска асоциация на личните финансови консултанти.

За личния бранд на твореца, за това как да бъде изграждана комуникацията с медиите и галериите, как да продават чрез интернет, как да регистрират фирма или как да се справят като фрилансъри, защо да се включват в проекти, пленери и конкурси, как да изграждат сами възможности и да осъществяват идеите си, ще научат от художници и творци, участници в досегашните издания на Арт семестър. Онлайн с конкретни препоръки и полезни съвети се включват български творци, които работят успешно в чужбина.

Темата за авторските права тази година е разширена с въпросите за патентоването, а лекторите са юрист-музикант и актьор, и експерт от Патентното ведомство-художник.

За първи път в програмата е включена темата за психологията на творчеството и успеха. Защо сме програмирани и как можем да се препрограмираме, за да сме успешни и в изкуството, и в личния живот, и в управлението на финансите? На тези въпроси ще отговори Георги Ангелов, който в Карол води авторска програма за седемдневна трансформация. Трейдър, лекар, с докторат по имунология от един от най-престижните университети във Франция – Ecole Normale Superieure. В Арт семестър ще провокира абстрактното мислене на творците с концепцията за квантовото мислене.

Както досега, Арт семестър включва две седмици с лекции и артшопи, и една творческа седмица, в която ще всеки създава своя творба, вдъхновена от новите знания. Обучението завършва с обща изложба, а по традиция след това в арт пространството на Карол се подреждат индивидуални изложби на участниците.

Уникалното като формат и съдържание обучение е насочено към всички модерно мислещи творци, без ограничения във възрастта и опита. Участниците го определят като прекрасно преживяване и повечето казват, че искат да им се случи отново. В библиотеката на Карол по време на Арт семестър се случват неща, напълно несъвместими с представите за обучение по финанси - танци, рисуване във вода (с техниката ебру), правене на лампи, упражнения за креативност и още цветни и необичайни събития като самите участници. Например, през 2015 г. един скулптор изненада участници и гости с IPO по време на общата изложба (IPO - първично публично предлагане, листване на една компания на борсата). Авторът Николай Маринов предложи акции от своята инсталация – фабрика за въображение, работеща само на печалба. Неподражаемо IPO с акции, рисувани лично от художника, на цена, пожелана от притежателя, с доходност – според въображението. Тази година сред участниците има актьор и… ще има и театър в Арт семестър.

Още подробности и как да се запишете, вижте ТУК.

Краен срок за записване - 3 април 2017.



Автор:
Организаторите
Публикация:
15.03.2017 г. 14:25
Посетено:
1793
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25273-psihologiya-na-tvorcheskiya-uspeh-v-art-semestar-2017