Проекти

Изложба-базар „Мартеници“ с детски ателиета на 18 и 25 февруари в Етнографския музей

В рамките на кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!”

Изложба-базар „Мартеници“ с детски ателиета на 18 и 25 февруари в Етнографския музей


◊ ПОКАНА

От 15 февруари до 5 март Националният етнографски музей и Задругата на майсторите от София организират изложба-базар на мартеници. Майсторките Елизабета Иванова, Надежда Ганчева, Цветанка Абаджиева, Величка Георгиева, Николина Нейкова и Елена Бутакова изработват над 300 модела мартеници предимно от естествени материали – вълна, памук, дърво и метал. Шестте майсторки се стремят да възпроизвеждат най-напред традиционните образци на мартеници, като всяка според своите възможности и въображение развива по уникален начин тази традиция.

В рамките на кампанията на ИЕФЕМ – БАН „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ за създаване на модерен образователен център в музея, ще бъдат проведени две ателиета за мартеници за деца на 18 и 25 февруари от 10 до 16 часа. Входът е с редовни билети за музея, като събраните средства ще се използват за ремонта и оборудването на бъдещия образователен център. Материалите за мартениците са осигурени от ИЕФЕМ.

Открит е дарителски DMS номер, чрез който всеки желаещ може да подкрепи създаването на Образователния център с 1 лев, като изпрати SMS на номер 17 777 с текст „DMS MUZEY”.


Заповядайте!

Автор:
ИЕФЕМ - БАН
Публикация:
25.02.2017 г. 12:23
Посетено:
1299
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/25176-izlozhba-bazar-martenitsi-s-detski-atelieta-na-18-i-25-fevruari-v-etnografskiya-muzey