Проекти

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” ще се включи в инициативата „Нощ на четенето”

◊ ПОКАНА

Българското Министерство на културата ще се присъедини към инициативата „Нощ на четенето” на Министерството на културата и комуникациите на Франция.

Първото издание на „Нощта на четенето” ще се проведе в събота, 14 януари 2017 година. Целта на инициативата е да се насърчи четенето и любовта към изкуството сред младите хора, чрез организиране на уъркшопи и творчески изяви, тематично свързани с четенето.

Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” ще се включи в тази първа по рода си инициатива за България с проява, организирана на 13 януари от 14:00 ч. в централно фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.

Каним всички приятели на книгата и четенето на среща с млади творци от класа по Актьорство за куклен театър на проф. Румен Рачев от НАТФИЗ и от Театрални уъркшопи при катедра Класическа филология към ФКНГ, СУ „Св. Климент Охридски” с ръководител Стефка Пискулийска. Музикални изпълнения и четене на любими автори ще бъдат част от споделената ни любов към книгата и четенето.

 

Заповядайте!

 


Автор:
НБКМ
Публикация:
12.01.2017 г. 14:39
Посетено:
977
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/24915-natsionalnata-biblioteka-sv-sv-kiril-i-metodiy-shte-se-vklyuchi-v-initsiativata-nosht-na-cheteneto