Проекти

Магията на Северозапада и споменът за Радичков

Срещи-разговори и щафетни четения, посветени на Йордан Радичков

Магията на Северозапада и споменът за Радичков


◊ СЪБИТИЕТО

От 17 до 21 октомври 2016 г. в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр. Монтана ще се проведат срещи-разговори и щафетни четения, посветени на магьосника на словото Йордан Радичков. Мероприятията ще протекат под надслов „Магията на Северозапада и споменът за Радичков”.

Юлия Андреева – завеждащ отдел Краезнание, Мирелла Младенова – завеждащ Детски отдел и техните гости г-жа Надежда Анастасова – учител и общественик, г-жа Александра Симеонова – преподавател по български език и литература, писател; г-н Мартен Калеев – писател, председател на Дружеството на писателите в Монтана, член на Съюза на българските писатели, ще проведат срещи-разговори с ученици от различни училища в гр. Монтана. По време на срещите, децата ще бъдат запознати с живота и творчеството на писателя, прославил чрез своите творби Северозападния край по цял свят. Учениците ще се включат в щафетно четене на творбите на Йордан Радичков.

Във фоайето на РБ „Гео Милев” е подредена изложба, съдържаща материали от библиотечния фонд – книги, снимков материал, както и автографи от Йордан Радичков. Заповядайте да я разгледате!

 


Автор:
Веселина Младенова
Публикация:
17.10.2016 г. 14:24
Посетено:
914
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/24384-magiyata-na-severozapada-i-spomenat-za-radichkov