Проекти

Софийските патиланци съживяват героите на Ран Босилек

130 години oт рождението на писателя

Софийските патиланци съживяват героите на Ран Босилек


◊ ПОКАНА

Скъпи приятели,

Заповядайте всички с Вашите деца, внуци, близки и приятели на празника по проекта "Софийските патиланци съживяват героите на Ран Босилек - 130 год. oт рождението на писателя’’. Проектът е финансиран от Програма Култура на Столична Община.

Мили деца, донесете на място Вашите вълшебни рисунки за конкурса и доведете Вашите родители, баби и дядовци, сестри и братчета!

Обявяваме конкурс за най-добра рисунка по произведенията на Ран Босилек, които можете да направите в тези няколко почивни дни. Помислете и поработете, Ран Босилек е в сърцето на всички нас! Най-добрите художници сред вас ще получат много награди - книжки с произведения на Ран Босилек, списания за деца, енциклопедии и др. от нашите партньори - издателствата "Фют", "Хермес" и "Клевър Бук"! Специални награди и от фирма Сани Конс - Зайо Байо! А Xerox с много обич към вас, на място, ще ви предостави блокчета и флумастери за рисуване. Фирма "Медовина" ЕООД ще раздава награди със своите вкусни меденки и други лакомства.

Очакваме Ви:
• от 10.00 до 16.00 ч. на 26 септември (понеделник) на езерото Ариана в Борисовата градина - алеята вляво от входа
и
• от 12.30 до 16 ч. на 27 септември (вторник) в 144-то училище ''Народни будители'', ж.к. „Младост 3", ул. „Бъднина” (ако не вали на откритата сцена, ако вали - в Актовата зала)

Ще имаме богата програма с представяне творчеството на Ран Босилек, в която всички заедно ще пеем ‘’Я кажи ми облаче ле бяло’’, ще рецитираме с благодарност "Бяла спретната къщурка’’ и ще си припомним с театрални постановки на ученици любими на всички нас произведения на писателя, с които сме израсли! Отново ще рисувате любими герои от творчеството на Ран Босилек и заедно ще подредим изложби в алеите на Борисовата градина и в 144-то училище ''Народни будители''. 


Рисунките за банера и плаката са направени от ученика Цветомир Крумов - наш стажант.


Организатор: Анимарт ЕООД animart-bg.com

Автор:
Надежда Славова
Публикация:
23.09.2016 г. 18:09
Посетено:
1931
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/24237-sofiyskite-patilantsi-sazhivyavat-geroite-na-ran-bosilek