Проекти

Националният военноисторически музей кани ученици от 8. до 12. клас да участват в проекта „Моите предци на война“

10 урока по родолюбие с главни действащи лица - децата

◊ ПОКАНА

Националният военноисторически музей стартира проект „Моите предци на война“, финансиран от Министерството на културата, в който могат да участват ученици от 8. до 12. клас.

В десет срещи младежите ще научат как да извлекат скритите съкровища от семейните си архиви, да ги впишат в контекста на голямата история на Първата световна война и сами да създадат национална пътуваща фотоизложба „Моите предци на война“. Учениците ще имат възможност да преминат през целия процес на създаване на изложба – от прецизирането на темата, през методите за проследяване на родовата история и създаване на съпътстващи текстове до обработването на изображения и тематичното им композиране.

Създавайки по време на проекта умения за проучване на семейните архиви, младежите ще видят как голямата история на войната се пише от хилядите малки разкази на хората, ще осмислят тежките последици от войната, премерени през съдбата на семействата им и ще се докоснат до другите сходни истории, за да изградят една мини-история на войната в поредица фотоизложби.

Срещите ще се провеждат всеки петък от 14:30 до 18:30 ч. в Националния военноисторически музей на ул. "Черковна" № 92 в София. Занятията са безплатни. Желаещите могат да заявят участие до 30.09. (петък) на nvim.pr@gmail.com.

 

За контакти: 

Деяна Костова – 0887 321106

Славея Сурчева – 0886 678701


Автор: НВИМ
12.09.2016 г. 14:36
Посетено: 1436
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/24170-natsionalniyat-voennoistoricheski-muzey-kani-uchenitsi-ot-8-do-12-klas-da-uchastvat-v-proekta-moite-predtsi-na-voyna