Проекти

Детски музей на колела в София на 9 юли

Тази година ателиетата и експозицията на музея са посветени на история на изкуството по българските земи

Детски музей на колела в София на 9 юли


◊ СЪБИТИЕТО

Детски музей на колела в София на 9 юли 


След огромния успех на Детски музей на колела в Благоевград и Враца през юни, музеят ще зарадва децата в София на 9 юли, като тази година темата и експозицията са изцяло обновени и ще бъдат посветени на История на изкуството по българските земи.

В София музеят по традиция ще бъде разположен в градинката пред Народен театър „Иван Вазов”, като работното време ще бъде от 10.00 и 20.00 ч. с обедна почивка в най-горещите часове (от 13:30 до 15:30 часа).

Програмата за най-малките е съчетание от осем периода на българската история на изкуствотоПраистория, Тракийско изкуство, Римско изкуство, Прабългарско изкуство, Българска държава, Златен век, Средновековие, Възраждане, Следосвобожденско изкуство.

Ще има осем тематични ателиета, чрез които децата лесно ще научат интересни факти за изкуството по българските земи през вековете по много забавен начин. Във всяко ателие ще има кратка теоретична и практическа част. Децата ще имат възможност да направят своя зооморфна или антропоморфна фигурка, да украсяват тракийски ритони, да се научат как да правят плъсти, да разберат повече за средновековната мода и възрожденското изкуство, да се запознаят с най-бележитите български художници. Експозицията на музея също ще бъде изцяло обновена с копия на артефакти, намерени по българските земи и емблематични произведения на български творци. Специално за събитието е създадена и информационна карта с кратко представяне на всеки един период.

• Следващите спирки на Музея на колела ще бъдат в Пловдив (10 юли), Варна (23 юли) и Бургас (24 юли).


Очаквайте повече информация, както и подробна програма на:
https://www.facebook.com/events/133686627057383/
http://www.easyartbg.com
https://www.facebook.com/easyart bulgaria



Автор:
Фондация Изиарт
Публикация:
07.07.2016 г. 16:17
Посетено:
1348
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23927-detski-muzey-na-kolela-v-sofiya-na-9-yuli