Проекти

Три танцови стила с американски и европейски топ-хореографи в лятна „Танцова работилница Dance It!”

Лятна танцова работилница, 22 август - 2 септември 2016 г.

Три танцови стила с американски и европейски топ-хореографи в лятна „Танцова работилница Dance It!”


◊ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

И това лято българските танцьори ще имат изключителната възможност да развият уменията си работейки с хореографи от световните сцени в продължение на цели две седмици в три танцови стила. От 22 август до 2 септември жадните за развитие танцьори от цялата страна могат да постигнат качествено ново ниво на техниката си и да научат нов репертоар в лятната „Танцова работилница Dance It!“, осъществявана от фондация „Танцово изкуство - Илиев“.

Новост в програмата е привличането на европейски специалист по съвременен танц. Завладяващият Педро Диас, който преподава и твори за University of the Performing Arts - Мюнхен, Тhe Iwanson School, Performing Art Studiо Munich и Dance Station Munich, ще предаде специфичните си знания по модерна техника и ще изгради оригинална финална хореография за участниците в този стил. Класовете по балет в стил Баланшин, наложил се като основен в Америка, ще са на две нива – за напреднали и средно-напреднали - и ще бъдат водени от харизматичната Пола Уебър, преподавател в University of Missouri и Kansas City Ballet. Новаторът-хореограф Петър Илиев, един от най-обичаните преподаватели в училищата на Pacific Northwest Ballet и Ballet Chicago, отново ще разкрива тайните и структурата на етническия (характерния) танц.

Включвайки се в Лятната работилница, запалените и мотивирани танцьори ще имат уникалната възможност не само да влязат във форма за началото на учебната година, но и силно да развият танцовата си техника и да изследват дълбините на таланта си – благодарение на продължителността и интензивността на летните ателиета и изключителните преподаватели.

 „Танцова работилница Dance It!“ ще се проведе в студията на “Dance Station” в „Paradise Mall”, етаж 3, бул. „Черни Връх“ 100 в София от 22 август до 2 септември, а изработеният репертоар ще бъде показан в края на последния ден, петък, от 17 ч. във VIVACOM Art Hall. Всеки желаещ ще може да види тогава резултатите от наситения работен и творчески процес.

За повече информация и записване за участие посетете:
http://ilievdance.org/program/summer-intensive-dance-it-2016/


Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“.

 
* * *

За Фондация „Танцово изкуство - Илиев“

Мисията на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” е да развива танцовото изкуство в България и неговото място в българската култура и общество като подпомага развитието на младите български танцьори, срещайки ги със световен професионален опит чрез танцови програми в с чужди преподаватели в България и стипендии за участие в американски танцови програми.

Фондацията реализира собствени танцови продукции с явна българска идентичност, които не само да обогатят съвременното танцово изкуство в България, но и да го направят известно в чужбина. Фондацията работи да насърчи и подкрепи пълноценното участие на децата, включително и деца в риск, в обществения живот като използва потенциала на танцовото изкуство за социално-образователни инициативи.



Автор:
Фондация "Танцово изкуство - Илиев"
Публикация:
23.06.2016 г. 12:13
Етикети:
съвременен танцФондация Танцово изкуство Илиев
Dance It!
Лятна танцова работилница
Посетено:
899
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23820-tri-tantsovi-stila-s-amerikanski-i-evropeyski-top-horeografi-v-lyatna-tantsova-rabotilnitsa-dance-it