Проекти

123 души в 32 екипа от цялата страна се включиха в Предизвикателство за социална промяна на "Фабрика за идеи"

Предпочитаната тема от всички регистрирани екипи е "Образование"

123 души в 32 екипа от цялата страна се включиха в Предизвикателство за социална промяна на "Фабрика за идеи"


◊ СЪБИТИЕТО

32 екипа от 6 града – Бургас, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Пловдив и София – се включиха в Предизвикателството за социална промяна на "Фабрика за идеи" тази година. Те ще разрешават проблеми от сферите Младежка заетост, Борба с корупция, Образование, Достъп до култура, Бедност, Околна и градска среда, Толерантост и Работа с общности, които са формулирани в конкретни мисии, съобразени с местния контекст на всеки от градовете.

Най-много екипи има в София – 11 и във Враца – 7, което е обещаващо постижение за малкия град, имайки предвид ентусиазма и готовността на тамошните променотворци.

Куриоз е, че напук на стереотипа, два екипа от пловдивските са младежи от ромския квартал "Столипиново", които имат желание да променят средата в квартала си.

Най-предпочитаната тема от всички регистрирани екипи, както и в Предизвикателството 2015, е на първо място Образование. Следват я Бедност, Околна и градска среда, Достъп до култура и Борба с корупцията.

Екипите ще получат МИСИИ – проблеми, чието неизпробвано и ползотворно решение ще търсят през идните 3 дни, за да го презентират пред местните си общности на 14 юни:

. във Враца: 19:00 ч. в Младежки дом – Враца
. в Пловдив: 16:00 ч. в Bee Bop Café (ул. „Гладстон“ 1)
. в Горна Оряховица: 18:30 ч в Скай бар „Амбарица“
. в Бургас: 19:00 ч. в Регионална библиотека "П. К. Яворов" (ул. „Булаир“ 10)
. в София: 19:00 ч. в Галерия 2.0 (ул. „6-ти септември“ 26)
. в Габрово: 19:00 ч. в Художествена галерия "Христо Цокев", малка зала.

Предизвикателството за социална промяна на "Фабрика за идеи" е един уникален експеримент, който за пореден път доказва своята ефективност с повече от 100 участници в страната, които са реални агенти на промяната.Повече за Предизвикателството - на predizvikatelstvoto.bg
Повече за Фабрика за идеи - ideasfactorybg.org
Email - info@ideasfactorybg.org

За контакти – Гергана Параскова - 0897846541


Автор:
Екип на „Фабрика за идеи”
Публикация:
11.06.2016 г. 18:58
Етикети:
обществопроектиСдружение Фабрика за идеи
Предизвикателство за социална промяна
Посетено:
1395
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23750-123-dushi-v-32-ekipa-ot-tsyalata-strana-se-vklyuchiha-v-predizvikatelstvo-za-sotsialna-promyana-na-fabrika-za-idei