Проекти

Art Semester отново събира модерни творци

Покана за участие

Art Semester отново събира модерни творци


И тази година нестандартното обучение по финанси за хора на изкуството Арт семестър на финансова група Карол кани модерно мислещи творци. От 9 до 31 май 2016 г. участниците ще учат защо и как да управляват финансите си, къде и как могат да инвестират сами или чрез взаимни фондове. Лектори, както във всички формати на финансовата група са водещи мениджъри от Карол.

Дизайнът на обучението както всяка година досега е направен за арт хора и включва теми, които допълват управлението на личните финанси. Връзката между парите и изкуството ще бъде продължавана с брейнсторминги и дискусии в артшопите, които се провеждат след всяка лекция. Творческите провокации са поверени на гост-лектори, някои от които са участници в предишните издания на Арт семестър.

Уникалното не само за България обучение се проведе за първи път през 2014 г. В двете издания досега се включват както утвърдени творци с дългогодишна успешна кариера (някои – членове на СБХ), така и студенти от НХА и НБУ, творци на свободна практика, хора с различни професии, занимаващи се с изкуство – илюстратори, графици, скулптури, фотографи, дизайнери.

Тази година, освен станалите вече традиционни теми за комуникацията на изкуството, изграждането на личен бранд, маркетинг и продажби, участниците ще имат възможност да чуят практични съвети в областта на авторското право, при това от юрист, който също се занимава с изкуство - Мирослав Моравски.

Сред гост-лекторите ще бъдат художниците Юлиана Текова, Ивайло Христов, Ромео Смилянов.

Обучението е безплатно, включва две седмици присъствени занимания и една творческа седмица, в която участниците пресъздават новите финансови знания с изразните средства на своето изкуство.

• Кога и как можете да кандидатствате, вижте ТУК.

 

 


Автор:
Организаторите
Публикация:
24.04.2016 г. 17:02
Етикети:
Art Semester
артсеместър
финансова група Карол
Посетено:
620
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23401-art-semester-otnovo-sabira-moderni-tvortsi