Проекти

Лятна академия по арфа 2016

Трето издание на Академията - 25-31 юли 2016, Боровец

Лятна академия по арфа 2016


◊ СЪБИТИЕТО

След успешните две летни академии, през месец юли тази година ни очакват седем поредни дни за трета Лятна академия по арфа (25-31 юли 2016)!

„Харпс Корнър“ ЕООД (Кът за арфа), единствен представител за арфи на френската фирма "Камак", дава възможност да се разгърне арфовото изкуство сред уникалната природа на планинския курорт Боровец.

Професионалисти и любители ще могат да работят с арфисти от най-висок международен ранг – проф. Йон Иван Рончеа (Румъния), Милена Станишич (Сърбия) и  проф. Даниела Йолкичева (България/Испания).

В миналото издание акцент беше джазът. Тази година програмата на Академията е предимно практическа, изцяло посветена на свирене, време за съвместни музикални работилници, индивидуални класове и разбира се отдих, спорт и туризъм по желание в свободните часове.

Практическият опит на лекторите в оркестровото майсторство ще даде добри съвети и насоки на младите арфисти в областта на балетната, оперната и симфоничната музика. Участниците ще имат възможност да се докоснат и до характера на испанската музика заедно с Даниела Йолкчиева, да съставят или усъвършенстват своя класически репертоар с Маестро Йон Иван Рончеа и Милена Станишич.

Има различни пакети за участие в академията – както във всички дни, така и само за ден, с наем на арфа или без. Програмата за най-малките е подпомогната от фирма „Харпс Корнър“ ЕООД. Записванията са до 15 май, а местата са ограничени!

За повече информация и записване за участие: http://harpscorner.weebly.com/summer-harp-academy-2016.html

Повече звук и настроение от минали събития може да видите тук

Ще се радваме да се видим в Боровец – с музика, изпълнена на арфа, ведро настроение и усмивки. :)

 


Автор:
Зорница Гечева
Публикация:
19.04.2016 г. 16:08
Етикети:
арфамузикапроектиБоровец
Харпс Корнър
Академия по арфа
Посетено:
1337
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23387-lyatna-akademiya-po-arfa-2016