Проекти

Ателие за художествено слово „Обичам те, българска реч“

Всяка събота от 11 до 13 часа в Къща-музей „Иван Вазов“

◊ ПОКАНА

Обновената Къща-музей на Патриарха на българската литература в центъра на столицата събира почитатели на художественото слово.

Българските ученици не само четат и изучават стихотворения, но и наизустяват много от тях, рецитират ги в клас и пред публика. За да подкрепи и доосмисли това вдъхновено усилие на младите хора, Къща-музей „Иван Вазов” откри Ателие за художествено слово „Обичам те, българска реч”.

Заедно с актьора Янко Лозанов, един от най-впечатляващите съвременни интерпретатори на българска класическа поезия, децата - и малки, и големи, а защо не и възрастните, ще могат да овладяват тайните на доброто изпълнение, да се преизпълват със силата на думите и безкрая на речта.

Желаещите да посещават ателието ще успеят да придобият и съвсем конкретни изпълнителски умения като техника на правоговора, коригиране на диалектни говори, дикция и артикулация, слово пред микрофон и поведение на сцена.

Ателието ще има и свои публични прояви, ще представя усвоените умения на участниците на сцена, ще участва с рецитали в различни събития.

Заниманията на Ателието се провеждат всяка събота от 11 до 13 часа в Къща-музей „Иван Вазов” в центъра на столицата ни - на ул. „Иван Вазов” № 10.

Записването може да стане на телефона на музея 02/988 12 70, на телефон 0889 410 910 и на имейл yanko_lozanov@abv.bg

Автор:
Организаторите
Публикация:
15.04.2016 г. 13:45
Посетено:
778
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23356-atelie-za-hudozhestveno-slovo-obicham-te-balgarska-rech