Проекти

Джулиана Карби и Диего Менкарони в ИСИ - София

Джулиана Карби и Диего Менкарони в ИСИ - София


◊ ПОКАНА

Институт за съвременно изкуство – София
Ви кани на две представяния:

Джулиана Карби, директор, Trieste Contemporanea

Диего Менкарони, програмен координатор, Civitella Ranieri Foundation


14 април, четвъртък, 18.00-20.00 часа
Презентациите ще бъдат на английски език.

Джулиана Карби ще говори за дейността на “Trieste Contemporanea. Dialogues with the Art of Central Eastern Europe” и ще представи конкурса “Squeeze it”. Той е насочен към автори до 30 г., които трябва да предложат оригинална, непоказвана и нискобюджетна театрализирана акция, не по-дълга от 16 мин. Краен срок за кандидатстване: 10 септември 2016 г.

Ще бъде прожектирано видеото Perfurmance на хърватската група Komična Hunta, 2015. 16’, гост-директор Адриан Пачи. Награда FRANCO JESURUN за 2014 г.

Trieste Contemporanea е основана през юни 1995 г., за да развива връзките между Западна и Източна Европа, и Средиземноморието чрез различни активности в областта на визуалните изкуства, музиката, киното, литературата, театъра, архитектурата и дизайна. Едни от централните събития в дейността на Trieste Contemporanea са организирането на биеналето “Trieste Contemporanea International Design Contest”, в което участват дизайнери от над 20 европейски държави; форумът “CEI Venice Forum for Contemporary Art Curators”, който се фокусира върху обмяната на опит между куратори. Друго важно събитие е наградата “Young European Artist Trieste Contemporanea Award”. През 2003 г. стартира и инициативата "Continental Breakfast", в която участват България, Хърватия, Чехия, Естония, Германия, Унгария, Италия, Македония, Полша, Сърбия, Словения и Турция.

Диего Менкарони ще представи резидентната програма на Фондация Civitella Ranieri и възможностите за пребиваване в рамките на шест седмици. Основана от Урсула Корнинг, фондацията е разположена в замък от XV век в областта Умбрия. По едно и също време там пребивават 12-14 известни художници, писатели и композитори от различни поколения и страни. Мисията на фондацията е да предостави възможност за творчество и да форсира съвременния културен диалог между хора от цял свят.

________

Галерия ИСИ, бул. "Васил Левски" 134 (вход откъм ул. "Екзарх Йосиф")




Автор:
ИСИ - София
Публикация:
13.04.2016 г. 17:36
Етикети:
презентацииИСИ Софиясъвременно изкуство
Диего Менкарони
Джулиана Карби
Посетено:
841
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23351-dzhuliana-karbi-i-diego-menkaroni-v-isi-sofiya