Проекти

Фондация „Димитър Бербатов“ обяви КЛУБ 2015 на „Успелите деца на България”

До края на април ще бъдат избрани лауреатите на Голямата награда за 2015 г.

Фондация „Димитър Бербатов“ обяви КЛУБ 2015 на „Успелите деца на България”


◊ УСПЕЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ

Фондация „Димитър Бербатов“ представя КЛУБ 2015 на успелите българчета

Това е осмият клуб на ежегодния проект „Награди за успелите деца на България“, в който членуват деца в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта. От 18 декември 2015 г. до 18 февруари 2016 г. по установен ред постъпваха номинации за техните успехи. Преминалите административната проверка ще бъдат оценявани от експертно осемчленно жури.

И тази година бяха регистрирани стотици номинации, от които 308 отговаряха на условията и определиха 371 ученици за членове на КЛУБ 2015. Традиционно преобладават децата с постижения в изкуствата и децата на възраст V-VIII клас. По области от страната най-много са от София, следвана от Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Габрово и Търговище, Велико Търново, Кюстендил, Разград, Стара Загора, Добрич и Хасково, Благоевград и Шумен, Ловеч и Перник, Плевен и Сливен, Враца и Пазарджик, Монтана, Силистра, Смолян и Ямбол. Тази година няма подадени номинации за деца от областите Видин и Кърджали, а одобрените номинации от чужбина са 6 на брой.

„На 7 април фондацията има рожден ден – ставаме на 8 години. Най-големият подарък всяка година по това време е обявяването на поредния годишен клуб. Отново с радост казвам „Добре дошли” на членовете на Клуб 2015! И на познатите имена, и на новите! Предстои да видим кои сред тях са най-добрите за изминалата година и да направим голям празник за всички в края на месец май“ – каза учредителят на едноименната фондация, футболната ни мегазвезда Димитър Бербатов.

По училища в КЛУБ 2015 има най-много ученици от СМГ „Паисий Хилендарски“, следвана от МГ „Д-р Петър Берон“ – гр. Варна, ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас и НУМТИ „Добрин Петков“ – гр. Пловдив. Тези училища традиционно излъчват и финалистите за Голямата награда на фондацията.

„В изкуствата се запазва тенденцията най-много номинации да има с поп пеене, но тази година прави впечатление и участието в повече танцови конкурси. В науката обяснимо преобладават математиците, а в спорта - занимаващите се с бойни изкуства.“ – сподели първи впечатления изпълнителният директор на Фондация „Димитър Бербатов” Димитрина Ходжева. Постъпилата информация тепърва ще бъде анализирана.

„За поредна година се осмелихме да проведем кампанията без официални медийни партньори. За да стигне информацията за кампанията до децата, разчитахме основно на Facebook страницата на "Успелите деца", както и на подкрепата на родителите и ръководителите на децата, на отзивчивостта на националните медии и на традиционната активна подкрепа на регионалните. Благодарности на доброволците, които преглеждат хиляди номинации в периода на кампанията, както и на Министерството на образованието и науката, които всяка година ни помагат в разпространението на информацията при старта и в оценяването на номинациите на членовете на Клуба“ – допълни г-жа Ходжева.

До края на април, на заседание на журито ще бъдат избрани лауреатите на Голямата награда за 2015 г. Церемонията по награждаване ще бъде в края на месец май, когато Димитър Бербатов лично ще награди лауреати и финалисти. Желанието на фондацията е тази година да събере всички деца от Клуб 2015 на голям общ празник.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Всяка година пробоно за Фондацията работят „Юнайтед Партнърс”, агенция специализирана в интегрираните маркетингови комуникации и „Агенция на годината“ за 2014 година, дигитална агенция e-marketing, както и доброволци. 

 

• Повече за проекта можете да прочетете на уебсайта: http://dberbatov.org/projects/nagradi/ и да следите Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB

 

◊ ЗА ФОНДАЦИЯ "ДИМИТЪР БЕРБАТОВ"

Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.


Автор:
Ива Григорова
Публикация:
13.04.2016 г. 16:55
Посетено:
919
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23344-fondatsiya-dimitar-berbatov-obyavi-klub-2015-na-uspelite-detsa-na-balgariya