Проекти

Безплатни детски ателиета по рисуване с Изиарт през април и май

От 16 април и в Софийска градска художествена галерия

Безплатни детски ателиета по рисуване с Изиарт през април и май


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация Easyart стартира традиционните си ателиета по рисуване в Софийска градска художествена галерия на 16 април, събота, от 11.30 ч.

Едновременно с това инициативата продължава и в Квадрат 500, където децата рисуват всяка събота от 10.00 ч. Ателиетата са безплатни и дават възможност на децата да рисуват и да се забавляват, като едновременно с това се запознават с произведенията на изкуството в галерията.

Детските програми на Easyart са със свободен достъп, което има за цел да превърне музеите в лесно достъпно и привлекателно място, както за децата така и за техните родители. Заниманията са спонсорирани от Фондация "Америка за България", като благодарение на това те са напълно безплатни за всички посетители. В ателието по рисуване на децата се предоставят материали за всяко едно занятие, като на място могат да разчитат на съветите на компетентни млади преподаватели – студенти от Национална художествена академия.

Рисувайки в залите на музеите, децата имат възможност да се запознаят с произведенията на изкуството, а организирането на импровизирана изложба с техните рисунки накрая на всеки сеанс цели да им даде самочувствие и самоувереност на истински творци.

 

Актуална информация за ателиетата винаги можете да откриете на facebook профила на Easyart Bulgaria: https://www.facebook.com/pages/Easyart-Bulgaria/153399914770188

 

За повече информация:

Десислава Петрова
Тел.: 0885 43 43 22

e-mail: easyart.pr@gmail.com

Автор:
Фондация Изиарт
Публикация:
12.04.2016 г. 16:04
Посетено:
1271
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23331-bezplatni-detski-atelieta-po-risuvane-s-iziart-prez-april-i-may