Проекти

Втората Пролетна школа по музика приключи

Образователна програма на Фондация "Миню Балкански"

Втората Пролетна школа по музика приключи


Успешно приключи втората Пролетна школа по музика, организирана от Фондация "Миню Балкански". Тя бе проведена през пролетната ученическа ваканция от 3 до 9 април, в базата на фондацията - Национален център за младежта, село Оряховица.
Ръководител на школата по музика е Младен Станев.

Петнадесет деца от различни краища на страната, някои от които избрани по социални програми, в продължение на една седмица живяха и се занимаваха заедно с музика. По забавен, достъпен и нестандартен начин, децата се запознаваха с теория на музиката, видяха отблизо музикални инструменти, участваха в музикална лаборатория, а в заниманието „Музиката и природата” направиха излет, на който се запознаха с музиката на околната среда и някои особености на акустиката. В последния ден в залата на Читалище "Развитие" школата приключи с прощален концерт. На него всички възпитаници демонстрираха музикалните си умения в различни области на това изкуство. Бяха връчени грамотите за участие, а децата си пожелаха догодина отново да се срещнат на това събитие.

Пролетната школа по музика е първото за годината от поредицата летни училища, които се провеждат от фондацията. Базата, която се ползва за учебен център, освен уникалната атмосфера на обучение, предлага на участниците прекрасни условия за нощувки и изхранване на децата, както и разнообразни извънкласни занимания и различни забавления за участниците. В програмите на летните училища преподават изтъкнати педагози и водещи лектори от страната и чужбина, което прави заниманията желани и атрактивни за учениците.


Автор:
Младен Станев
Публикация:
11.04.2016 г. 18:53
Етикети:
Младен Станевмузикаобразование
Фондация Миню Балкански
пролетна школа
социални дейности
Посетено:
670
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23321-vtorata-proletna-shkola-po-muzika-priklyuchi