Проекти

Детски панаир по повод Световния ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма

Безплатни творчески ателиета на 2 април в Зоологическата градина в София

Детски панаир по повод Световния ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма


◊ ПОКАНА

Детски празник с безплатни творчески ателиета ще се състои на територията на Зоологическата градина София  на 2 април по повод Световния ден за повишаване на информираността на обществото по въпросите на аутизма.

Работилниците ще стартират в 11.00 ч. ще продължат до 15.00 ч. Около сцената в Зоологическата градина ще бъдат разположени 8 творчески ателиета, между които Стенопис, Пиксел арт, Пясъчни рисунки, Изработка на маски, Рисунки с отпечатъци от ръце. Децата ще могат да се включат в ателие по Зумба и да вземат материали за рисуване и да се разходят из градината да скицират  животните, като накрая ще организираме мини изложба с готовите картини.

Събитието е безплатно и отворено за всички, в него ще се включат както деца, които имат проблеми от аутистичния спектър, така и всички деца-посетители в Зоологическата градина. Целта на инициативата е да въвлече всички в обща творческа среда, като така по един непринуден начин,  да запознае широката общественост с въпросите на аутизма. 

На датата 2 април се отбелязва уникалния свят на съществуване, различното мислене, интереси и способности на хората с аутизъм. Нека го превърнем в ден, в който лицата с аутизъм са обгърнати с повече разбиране и подкрепа от страна на обществото!

Организатори на инициативата са Асоциация Аутизъм, Sutherland Global Services, Фондация Изиарт, Български червен кръст, Федерация "Адаптирана физическа активност" и Зоологическа градина София.


Повече за събитието ще откриете на фейсбук страницата на Фондация Изиарт: Easyart Bulgaria.

 

 


Автор:
Фондация Изиарт
Публикация:
30.03.2016 г. 17:38
Етикети:
аутизъмтворчески ателиетаФондация Изиарт
детски разник
Асоциация Аутизъм
Посетено:
1147
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23230-detski-panair-po-povod-svetovniya-den-za-povishavane-informiranostta-na-obshtestvoto-po-vaprosite-na-autizma