Проекти

Специална програма за децата през пролетната ваканция в Националния военноисторически музей и Квадрат 500

Пролетно училище от 4 до 8 април за деца на възраст от 6 до 14 години

Специална програма за децата през пролетната ваканция в Националния военноисторически музей и Квадрат 500


◊ СЪБИТИЕТО

Специална програма за децата през пролетната ваканция в Националния военноисторически музей и Квадрат 500

Национален военноисторически музей и Квадрат 500 съвместно с Фондация Изиарт организират пролетно училище в периода от 4 до 8 април, по време на пролетната ваканция. Със специално разработена програма двата музея в София ще посрещнат деца на възраст между 6 и 14 години.

В Националния военноисторически музей децата ще имат възможност да се включат в интересни дневни игрови мисии – „По море, въздух и суша”, „Въоръжи се”, „Бойно знаме”, „Медал за храброст” и Герой”. Всяка сутрин децата ще започват деня със строева подготовка с вдигане на знаме, а през деня, включвайки се в различните мисии ще научат как да си направят пагони, ордени знаме, да вземат своите първи уроци по спортна стрелба и много други интересни неща. Всеки ден преподавателите от музея ще разказва и по една история за храброст на децата, между които за Васил Левски, Никола Корчев и други български герои. Заниманията ще бъдат както в специалния детски кът на музея, така и в основната експозиция и външните площи. Заниманията в музея ще са най-подходящи за деца между 8 и 14 години.

В Квадрат 500 заниманията са свързани с изкуството – децата ще се научат как да правят скици и натюрморт, ще имат възможността да се разходят заедно с преподавателите в близките галерии и музеи и да усвоят много и различни техники на изобразителното изкуство.

Преподавателите в програмата са специалисти от различните музеи и студенти от университети по изкуства.

Пълната програма, както и повече информация ще откриете на Facebook страницата ни Easyart Bulgaria.

За записвания: easyart.pr@gmail.com; +359 879402405; +359 876753899

Автор: Фондация Изиарт
27.03.2016 г. 15:45
Посетено: 1071
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/23201-spetsialna-programa-za-detsata-prez-proletnata-vakantsiya-v-natsionalniya-voennoistoricheski-muzey-i-kvadrat-500