Проекти

За осма поредна година ще бъде реализиран проектът „Награди за успелите деца на България”

Фондация “Димитър Бербатов” обяви началото на кампанията за номинации на ученици с успехи през 2015 г.

За осма поредна година ще бъде реализиран проектът „Награди за успелите деца на България”


◊ СЪБИТИЕТО

Фондация „Димитър Бербатов” обяви началото на своя осми по ред годишен проект „Награди за успелите деца на България”. Областите, в които отличени през 2015 г. деца могат да кандидатстват със своите постижения (сами или чрез друг) отново са Изкуства, Наука и Спорт.

Всяко българско дете – ученик от І до ХІІ клас у нас или в чужбина, може да бъде номинирано със свои до 5 постижения - най-силните за него през годината.

Кампанията традиционно предвижда и номинации в категория Благотворителен проект. Това е специална награда за деца, инициирали или участвали в благотворителни инициативи с чисто човешко измерение. Проектът поощрява чувствителността на децата към проблемите на другите и цели да се създава отношение към живеенето в общност.

Децата, които живеят зад граница, се класират в отделна категория. Желателно е те да посещават българско училище в чужбина, но могат да участват и българчета, които не посещават такова, когато това не е техен избор, а в района, в който живеят, няма българско училище или пък няма клас за тяхната възраст.

• Номинациите се подават в уебсайта на проекта http://dberbatov.org/projects/nagradi/, където детайлно са описани и условията. Срокът за регистриране на номинации е от 18 декември 2015 г. до 17 часа на 12 февруари 2016 г.


◊ ЗА ПРОЕКТА

Вече осма година Фондация “Димитър Бербатов” е близък приятел на младите таланти на България. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България“ утвърди проекта като мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

„Това е проект, който измислихме и създадохме сами още в първата година на съществуването си като фондация и с времето се стараем да го подобряваме и да го развиваме. Това не е обикновен избор на победители, не просто връчваме награди - проектът включва различни послания и има амбиция да създава устойчиви ценности. Щастливи сме, когато видим децата да го възприемат точно така, когато за тях не само статуетката и стипендията е важна. Очаквам обичайно силна кампания - ти можеш да си един от нас!“ – призова успелите през 2015 година българчета учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов.

„Аз също се надявам на силна кампания, въпреки че за втора година ще се осмелим да я проведем без официални медийни партньори и без спонсори. За да стигне информацията за кампанията до децата, ще разчитаме основно на Фейсбук, на подкрепата на родителите и ръководителите на „нашите” деца, на отзивчивостта на националните медии и на традиционната активна подкрепа на регионалните. Ще бъдем признателни на всеки, който разпространи информацията за номинациите. За нас е важно всяко дете,
което има шанс да стане част от Клуб 2015, да знае, че сега е моментът“ – сподели Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на Фондация „Димитър Бербатов“. 

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие като обозначи постиженията им като значими за цялото общество. Проектът възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към благотворителността. Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях – както през 2015 г. го направи Григор Димитров, един от първите носители на наградата на фондацията.

От първата кампания досега са постъпили над 20 000 номинации за деца от над 200 града и над 50 села в цялата страна, както и десетки деца от БУЧ в Англия, САЩ, Испания, Австрия, Дубай и други краища на света.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Всяка година про боно за Фондацията работят „Юнайтед Партнърс”, агенция специализирана в интегрираните маркетингови комуникации и „Агенция на годината“ за 2014 година, и дигитална агенция e-marketing.

Повече за проекта можете да прочетете на уебсайта: http://dberbatov.org/projects/nagradi/ и да следите неговия статус във Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB


За Фондация “Димитър Бербатов“:

 

Фондация “Димитър Бербатов” е основана с Учредителен акт на дарение от 07.04.2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

 


Автор:
Организаторите
Публикация:
30.12.2015 г. 11:32
Посетено:
1057
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/6/news/22675-za-osma-poredna-godina-shte-bade-realiziran-proektat-nagradi-za-uspelite-detsa-na-balgariya